Situatsioon Nr. 1

XVIII sajandil ei saanud naised korralikult toolile istuda — krinoliin segas. XIX sajandil polnud neil vaesekestel võimalik inimese moodi hingata — korsett takistas. XX sajand tõi endaga kaasa täieliku demokraatia ning tolerantsuse rõivastuses — tõmba või kott üle pea. Ometi muretsesid naised kohemaid vabatahtlikult uued piinariistad — tikk-kontsad, tugedega rinnahoidjad ning muu taoline, mis valmistatud otsekui selleks, et elu mesine ei tunduks.

Küsimus: Miks naised kannavad pepusse lõikuvaid püksikuid?

Vesioon: Naistele meeldib üle kõige maailmas tunda end ohvritena. Kitsad stringid, mis pidevalt nende õrnadesse tuharatesse lõikuvad teenivad sama eesmärki, mida kare nöör ümber nunna keha. See on sümbol, komme, see on pidev meenutus endale, kui ohvrimeelne on naise loomus.
Kes on aga sel juhul timukad? Võib kolm korda arvata. Loomulikult mehed. Just nende pärast koperdavad naised tikkudel, krohvivad kolm tundi end peegli ees ning muretsevad endile silkoonrinnad. Kuigi keegi pole neil seda teha palunud. Millisele normaalsele mehele meeldiks silitada kautšukpalle, mis on üle tõmmatud inimnahaga? Meeste võimetus hinnata igapäevaseid ohvritoomisi ärritab naisi kohutaval kombel, provotseerib hüsteeriahoogusid, süüdistusi ning šantaaži, st seda, mida nad armastuseks nimetavad.

Situatsioon nr. 2

Piisab, kui iitsatada, et omlett on pisut kõrbenud ning naine puhkeb viieteistkümneks minutiks pisaraisse, seejärel kirjutab pool tundi midagi kättemaksuhimuliselt oma kaustikusse.
Hiljem selgub, et pole puhast särki ning jällegi on konflikt käes. Seekord jätkub pisaraid viieks minutiks, selle eest kirjutatatakse terve tunni jagu.
Õhtul tuled hilja koju. Naine ei heida enne magama, kuni pole täis kirjutanud tervet kaustikut. Need pole kaebused ega ettepanekud. See on pühamaist püham — Temakese päevik.

Küsimus: Miks naised peavad päevikut?

Versioon: Ta arvestab sellega, et varem või hiljem võivad tema ülestähendused figureerida globaalses kohtuprotsessis planeedi kõikide meeste üle. Hoidku jumal, et ükski solvang, ükskõik kui tühine, vahele ei jääks.

Märkimisväärne on see, et naise päevikus ei leidu kunagi ei järeldusi, ei uurimusi ega põhjusi. Selle eest on seal rikkalik faktiline materjal, mis kirjeldab ühte ja sama olukorda viiesajas variandis: kes ja millal ning kuidas solvas õnnetukest ning milliseid konkreetseid tundeid too seejuures koges.

Kokkuvõttes on see kogum tõendusi — mida väiksemad, seda üksikasjalikumad. Näitlikult öeldes näeb naine maailma läbi mikroskoobi, samal ajal, kui mees vaatab ringi läbi kiikri. Ei tasu siis üllatuda, et meeste ja naiste vaated iialgi ei ühti.

Situatsioon nr. 3

Terve õhtu püüdis ta sind ahvatleda, küll välgutas paljaid jalgu, küll demonstreeris veatut (tema meelest) rinnajoont, kord vilkstas otsekui juhuslikult vapustava pesu pitsiäär. Kui aga mees asub naise reeglite järgi kaasa mängima ning tirib ta voodisse, tuleb välja, et too ei taha teda vaadatagi.

Küsimus: Miks naised sulgevad seksi ajal silmad?

Versioon: Äkki on naiste näolihased otseselt seotud kubemega? Hoopiski mitte — see on puhas väljamõeldis. Koos suguvendadega asja arutades jõuti tulemusele, et naised sulgevad silmad, kuna ei suuda näha rahuldust tundva mehe nägu.

Situatsioon nr. 4

Ta oigab kirglikult, pööritab silmi, teda haaravad palavikulised värinad… Oled veendunud, et täitsid edukalt oma kohustuse. Hilisema tüli käigus, mis toob paratamatult enesega kaasa avameelsuspuhangu, selgub, et olid voodis tühi koht. Ta ei tundnud üldse midagi.

Küsimus: Miks naised imiteerivad orgasmi?

Versioon: Aga sellepärast, et naise jaoks pole midagi tähtsamat sellest, kuidas ta kõrvalt vaadates välja näeb. Ta kardab nii väga, et teda võidakse frigiidsuses kahtlustada ning suunab kogu oma jõu välistele efektidele. Isegi voodis näeb naine end otsekui kinolinal ja kogu tuli raisatakse selle peale, et kujutada endast sekspommi. Selge see, et orgasmi tundmiseks enam jõudu ei jätku.

Õigluse nimel peab tunnistama, et naised pole esimesed ega ka viimased. Näiteks imiteerivad orgasmi ka emased pruunforellid. Ja ometi pole kalade sigadus võrreldav naiste omaga. Ega siis forellid teeskle orgasmi selleks, et saatuslike kalakestena näida, vaid ikka elu nimel maa peal: see on nende kindlustus meeste viljatuse vastu (mida rohkem petetud isaseid oma niisast vabanevad, seda enam on šansse, et kõik forelli munarakud saavad viljastatud).

Mis naistesse puutub, siis nendele õigustusi ei ole. Ja mis kõige vastikum — naiste seas liigub ringi müüt, et nad imiteerivad orgasmi meeste jaoks. Mehed olevat nii haavatavad, et ei elaks üle häbi rahuldamata naise näol…

Situatsioon nr. 5

Üleeile valmistas mees ise hommikusöögi: naine tormas juba koidikul seminarile:”Naine XXII sajandi lävel”. Eile tegi mees kiiruga ka lõunasöögi endale — naine istus kusagil feministide liidu juhatuses. Täna pole isegi õhtusööki ette nähtud — naine on miitingul ning võitleb prantsuse päritolu musulmani naiste õiguse eest kanda parandžaad.

Küsimus: Milleks naistele feminism?

Versioon: Esiteks kisub neid selle poole karjavaim. Nad arvavad, et hulgakesi suudavad hakkama saada olgu või üheainsa mehega, kusjuures suhe 1000:1 tundub neile kõigiti õiglane.

Teiseks reageerivad naised väga tundlikult kõlavatele ja õõnsatele helidele — tänapäeva haritud naised satuvad ekstaasi nende endi poolt väljamõeldud arusaamatutest terminitest. Nad usuvad, et sääraste tarvitamine tõstab nende IQ tervelt poole protsendi võrra. Seetõttu loovad feministid pidevalt “töörühmi”, mille ülikeerulisteks uurimisteemadeks on lihtsasse inimkeelde tõlgitult: “Miks me pole veel ülemused?”, “Miks mehed peavad meid lollideks?”, “Kust leiaks töö, kus poleks tarvis tööd teha?” jne, jne.

Kokkuvõttes annab rabelemine feminismi sogastes voogudes naise elule mõtte. Kuna aga looja programmeeris naise algselt “Kirche-Kinder-Küche”- ülesande täitmiseks, siis näivad püüded nendest raamidest üle astuda naeruväärsetena.

Situatsioon nr. 6

Ta uurib mõnuga poolpalja Beckhami pilti ajakirjast. Kui aga asub “Reali” mängu vaatama, kus seesama Beckham elusast peast väljakul jookseb, hakkab ta turtsuma ning igati oma rahulolematust väljendama, mõeldes vaese kaasa jaoks välja tuhatkond edasilükkamatut asjatoimetust.

Küsimus: Miks naised ei kannata spordiülekandeid?

Versioon: Kuna teda ennast huvitavad vaid sportlase sugutunnused nii eest kui küljelt vaadatuna, siis ei suuda ta siiralt uskuda sellesse, et kedagi võib ka mängu käik huvitada. Sellest sünnivad ka absursed püüded naise käitumist seletada.

Ometi on ainuõige vastus järgmine: naised ei kannata teleülekandeid spordivõistlustelt, sest neile käib närvidele, et mees ei vaata neid vaid ekraani.

Situatsioon nr. 7

Peterhof. Purskkaevude ning skulptuuride foonil seisab naissoo esindajatest moodustatud grupp järjekorras majakese ees nimega “Tualett”. Naised põrnitsevad tigedalt M tähega ust, mille taga järjekorda pole.

Küsimus: Miks järjekord naiste tualetti on alati pikem kui meeste omasse?

Versioon: Vastus sellele küsimusele polegi nii lihtne. Võimalik, et see ongi Peamine Naiste Saladus. Millega nad küll seal tegelevad?

Mõeldes, et seelikut üles tõmmata on hulga lihtsam, kui pükse lahti nööpida… On olemas ju ka veel füsioloogilised eripärad, mis annavad naistele eelised: nad ei pea raputamiseks aega kulutama.

Võibolla on siin tegu hoopiski mitte anatoomia, vaid psühholoogiaga, mis näitab naiste võimetust organiseerida ükskõik millist protsessi. Seal, kus on kokku saanud enam kui viis naist, on ummikud möödapääsmatud. Seejuures pole üldsegi tähtis, millega need naised tegelevad: loomulike vajaduste rahuldamisega, äriga või feministliku võitlusega (sellepärast polegi see neid kusagile välja viinud).

Situatsioon nr. 8

Ta näitab moeajakirja, osutab näpuga ühele leheküljele ning küsib lipitsevalt:”Milline kleit sulle rohkem meeldib, kas parem või vasak?”. Ajakirjale pilku heitmata vastad talle: “Parem”, ning juba kuuledki võidutsevat hüüatust:” Nii ma arvasin, sulle meeldivad blondiinid!” Sellele järgneb pikk arveteklaarimine, kus oled sunnitud vanduma, et pole kunagi armastanud ega ka hakka armastama blondiine. Järgmisel hommikul leiad oma kallima vannitoast, juuksed värvitud õlevärvi…

Küsimus: Miks naised on endale pähe võtnud, et härrasmehed eelistavad blondiine?

Versioon: Loomulikult on blondiin alati mõistatus: kas on ta värvitud või loomulik? Miks aga arvatakse, et iga mees soovib seda mõistatust lahendada?

Jah, blondiini on näha juba kaugelt ning ta paistab ka pimedas paremini silma. Mehed pole aga harakad, kes kõige särava järele haaravad. Siiski on siin üks saladus peidus: mehed armastavad tõepoolest blondiine, ometi ainult juhul, kui on brünettidega abielus. Ja vastupidi. Ega ka šatäänidel väga viga pole. Ning punapeaski, kui hoolega otsida, võib leida iva, mis igas naises peidus on.

Seetõttu vastab tõeline mees küsimusele, keda ta rohkem armastab, kas blonde või brünette, ausalt ilma järele mõtlemata:”Jah!”

Situatsioon nr. 9

Terve õhtu kudrutab ta küllatulnud sõbratariga. Jagab talle komplimente, kirjutab hoolikalt ümber uue piruka retsepti… Pärast sõbratari lahkumist, liibub ta sinu vastu ning hüüatab võidukalt:” Kas märkasid, kui jube ta välja nägi!”

Küsimus: Miks naised ei armasta naisi?

Versioon: See vihkamine ulatub kaugetesse hämaratesse aegadesse ning on säilinud naise alateadvuses tänini. Konkreetne sõbratar ei puutugi asjasse: jutt käib hoopiski territooriumi ja seal asuva isase äramärkimisest.

Iga naine on igal hetkel tegevuses vastase väljaselgitamisega ning selle kahjutukstegemisega. See võitlus on sama lakkamatu kui mere lainetus või päikese sära, seetõttu suhtub tugevam sugupool sellesse kui loodusnähtusesse ning ei pane seda tavaliselt tähelegi.

Situatsioon nr. 10

“Vaata, milliseks ma sinuga koos olles muutunud olen!”, kisendab Temake (ometi näeb välja parem kui teie tutvumispäeval). “Sa oled varastanud kõik minu paremad aastad!” — ning sul hakkab hirm mõtte juures, mida kujutavad endast need halvemad.

“Siin kodus on kõik minu õlgadele veeretatud!”, väidab ta (kuigi valmistas viimati lõunat eelmisel lihavõttepühal). “Ilma minuta oleksid juba ammu kadunud!” (kuid sellest võib küll vaid unistada).

“Ma olen nii väsinud, sa ajad mu hauda!” Ometi nii kummaline kui see ka pole, osutud sina ise hauas olevaks. Ja juba teispoolsuse piiril kuuled esimest ja viimast korda tema suust komplimendi. Tuleb välja, sa olid püha inimene.

Küsimus: Miks naised, kes on nii allasurutud ja piinatud, elavad meestest kauem?

Versioon: Teadlased ütlevad, et naised elavad kauem, sest magavad paremini. Naise organism on geneetiliselt nii kohandatud, et ta võib keset ööd ärgata (et hoolitseda lapse eest). Just sellepärast õnnestub tal paremini uinuda. Seetõttu veedab naine sügava une seisundis (st kõige tervislikumas) 70 minutit öö jooksul, mees aga vaid 40. Kes siis siin end välja ei maga?

Tegelikult on asi hulga lihtsam — naised elavad kauem, sest neil pole naisi. Loogika!

Situatsioon nr. 11

“Milline jälkus”, räägib ta pirakat vihmaussi vaadates, millega saaks kasvõi haugi püüda, kahjutut nastikut nähes langeb ta aga minestusse. Kala on tema jaoks “vastik, libe ja külm”, otsekui saaks meres ujudes soe ja karvane olla. Selle eest aga tõeliselt soe ja karvane hiireke põhjustab lausa langetõvehoo. Vaid kassid kutsuvad naistes esile hellusepuhanguid.

Küsimus: Miks naised armastavad nii väga kasse?

Mehelik seisukoht: Kes on kass? Täielik vastand sellisele ustavale olendile nagu koer. Kass on sõltumatu olevus — kui tahab, tuleb kutse peale, kui ei taha, ei tule, ta ei täida ühtegi käsku, hulgub ööd läbi tont teab kus ja kellega, koju tuleb otsekui võõrastemajja — puhkama, kõhtu täis sööma ning välja magama. Lubab armulikult ennast kõrva tagant sügada, kuulab põlglikult naise sussutamist ning loivab uuesti välja uute teravate elamuste järele. Ning naised annavad neile kõik andeks.

Tuleb välja, et kassides armastavad nad just seda, mida vihkavad meeste juures. Naiste loogika!

Situatsioon nr. 12

“Kas sa armastad mind”, küsib temake hetkel, kui oled seda talle just tegelikkuses tõestanud ning ausalt välja teeninud selle, et võiksid nüüd teisele küljele pöörata ja uinuda. “Armastan”, vastad siiralt uskudes, et paremat vastust ei ole olemas. “Kas väga, keskmiselt või nii natuke?”, ei jäta temake. “Väga”. — “Kõikidest kõige rohkem?” — “Jah”. — “Aga, kes need kõik on??!!!” Ja seda nimetatakse naiste loogikaks.

“Kallis, ma ei saa sulle järele sõita, auto läks katki”, hoiatad sina ja vastuseks kuuled:”Kas päris katki kohe?”.

Jumal hoidku aga selle ees, kui võtad omaks tema mõttekäigu ning vastuseks teatele:”Kallis, ma olen rase”, küsid:”Kas päris rase kohe?”

Küsimus: Miks naistel on nii imelik loogika?

Versioon: Naist võluvad nii väga detailid, et tervikut vastu võtta (kas asja, situatsiooni või probleemi) pole ta sisuliselt võimeline. Kaasvestlejas jääb naisele alati meelde tolle riietus, mitte aga mõtted.

Raamatus tõstab ta ümber aktsendid ning kriipsutab alla just selle, millele mehed annavad teisejärgulise tähenduse.

Klassikaline näide: naised on peamised kuulsuste elulugude ja ajalooliste romaanide lugejad. Kuid mitte ükski neist ei suuda, kasvõi lahutuse ähvardusel, ühtegi daatumit meelde tuletada. Ja seda kõike sellepärast, et nad peavad ajalooks ajaloolisi kuulujutte.

Rasputin, Karl XII ja Louis XIV huvitavad neid vaid selles mõttes, kellega need magasid või kellega abiellusid, kellelt lapsi said. Sügavad mõtted, vaatlused, põhjused, järeldused ja analoogid visatakse aga julgelt üle parda.

Milleks naisele mõistus, kui tal on intuitsioon. Ning vaidluse võidab mitte see, kellel on rohkem argumente, vaid see, kellele jääb viimane sõna.

Situatsioon nr. 13.

Ta on sinu juurest juba viis korda ära läinud (kaks korda sõbratari juurde ja kolm korda koos oma asjadega). Ta neab sinu isiku kaudu kogu meessugu ning lõpuks lahutab. Ometi ei möödu paari kuudki, kui ta juba uuesti abiellub. Naabriga, kes teenib vähem kui sina, lisaks on veel temast lühem, nii et naisuke peab tikkude asemel kandma nüüd madalaid kingi. Noorpaar elab korrus kõrgemal ning otsustades südantlõhestavate karjete ja vaidluste järgi (mida sina tunned esimest sõnast viimaseni) näed, et midagi olulist polegi muutunud.

Küsimus: Milleks naistele on mehi tarvis?

Versioon: Naisi kui vaid intuitsioonidest elavaid olevusi tõmbab keeruliste, irratsionaalsete ning nende jaoks mõistetamatute asjade poole. Meeste jaoks on selline olend Jumal, naistele — mees.

Edaspidi hakkab aga tööle vastandite ühtsuse seadus, mille mõjul pole mehed võimelised naistest ära ütlema.

Jättes ajutiselt kõrvale globaalsete probleemide lahendamise ning vastuste otsimise igavestele mehelikele küsimustele: “Mida teha?”, “Kes on süüdi?”, anname puhkust mõistusele ning pühendame tähelepanu mõttetutele, kui mitte öelda primitiivsetele, ometi silmale meeldivatele asjadele. See on naistele.