„Musta värvi nõud näevad muljetavaldavad välja, kui neid kasutada millegi rohelise või punase, nagu näiteks pestokastme või gazpacho, serveerimisel. Samal ajal kui kaheksajalg, krevetid või muud mereannid näevad eriti suurepärased välja just sinisel taldrikul,“ lausus Tammekivi.
Teine nipp, kuidas oma vanadele lauanõudele ja söögiriistadele värske välimus anda, on tekstiilide välja vahetamine. „Ainuüksi uued tekstiilid võivad üldmuljet täielikult muuta. Vali näiteks valge laudlina, et koheselt pidulik meeleolu luua. See on ajatu klassika, mis sobib ideaalselt pidulauale. Kaasaegses interjööris on võimalik ilma laudlinata hakkama saada — vaid paarieurosed linikud või lauamatid värskendavad oluliselt kogu laua ilmet. Kui kõik nõud on sama värvi, saad üldmuljet elavdada mustrilise taustaga,” ütles sisekujundaja.
Kunst taldrikul — igaüks võib olla kunstnik
Sama oluline on toitu nii serveerida, et seda vaadates tekiks söögiisu. Kauni välimusega eine mitte ainult ei suurenda söögiisu, vaid aitab kaasa ka piduliku õhkkonna loomisele. Oled ilmselt märganud, et restoranis serveeritud road näevad erilised välja ja sa sööd neid ettevaatlikumalt ning aeglasemalt. Tuleb välja, et igaüks võib taldrikule kunstiteose luua.
„Toitu on soovitatav asetada taldriku keskele. Ära kuhja taldrikut koostisosadega üle — servadesse peaks jääma ruumi. Võid ka vabalt kihtidega improviseerida, pannes koostisosasid üksteise peale. Parim viis kastme serveerimiseks, eriti siis kui see on vedelamat sorti, on panna see eraldi nõusse, et see toitu ei kataks ega selle üldist ilmet ei rikuks,” soovitas Tammekivi.