Ehk kui sa oled siiamaani arvanud, et mehed petavad suhtes olles teise naisega seksi pärast ja naised sellepärast, et vajavad rohkem armastust, intiimsust ja tähelepanu, siis nüüd selgub, et sa eksid.

Kirjanik Alicia Walker tegi uuringu oma uue raamatu, Chasing Masculinity jaoks ja tema avastused purustasid stereotüüpsed arvamused petmise kohta.

Walkeri sõnul nautisid tema uuringus osalenud mehed küll abieluvälist seksi, aga veelgi enam ihaldasid nad oma sõnade kohaselt saadud emotsionaalset sidet ja intiimsust.

"Enamik uuringus osalenud naistest aga otsis korralikku seksuaalset rahuldust ja ei midagi enamat," avaldab Walker.

Selguski, et enamik mehi petab läheduse saamise eesmärgil ja naised seksi eesmärgil, kuid ühiskond on millegipärast just meestest maalinud pildi kui olenditest, kes ei suuda iialgi seksist keelduda.

Ehk siis laused nagu "kõik mehed petavad" ja "poisid jäävad poisteks" tekitavad inimestes arvamuse, et ühel hetkel mehed lähevad nagunii ula peale ehk petma, sest see olevat neil justkui geenides.

Walker sõnab, et enamik mehi, kellega ta uuringu käigus vestles, lükkas selle arvamuse ümber, sest enda sõnul vajasid nad hoopis rohkem tähelepanu ja lähedust ning kuna ühel hetkel nad seda enam kodust ei saanud, ehk nende elude vastu ei tuntud enam huvi, hakkasid nad seda mujalt otsima. Mehed vajasid niisiis kedagi, kes neid ära kuulaks, neid tunnustaks ja tunneks päriselt huvi, kuidas nende päev möödus.

Naised seevastu tahtsid tunneteta seksi, kus põhirõhk oleks nende orgasmi saamisel. Nad otsisid selleks partnereid, kes ei hakkaks neist sõltuma ega oleks klammerduvad.

Allikas: The Sun