Sa jumaldad oma meest ja teie vahel on kõik hästi, välja arvatud see, et ühel hetkel oled sa rohkem teadlik sellest, kes tasub arveid — vahel võid kuulda sarkastilisi kommentaare. Lisaks ei räägi su poiss-sõber enam unelmate puhkusest, mida te ammu koos plaanisite. Need nähud on tingitud masust (majandussurutisest). Kehv majanduslik olukord on muutnud paljud ärevaks ja ega sinulgi pole võimalik selle poolt tekitatud stressist mööda vaadata.
Kuid hoolimata sellest, et börsil toimub pidev langus, ei pea sinu armastusega sama juhtuma. Teades, kuidas surutis mõjutab sind ja su kallimat, püüa teha kõik selleks, et teie suhe oleks kaljukindel.

1. tagasilöök — Ta sissetulek on langenud
Kui su boyfriend on kaotanud töö või ta sissetulek on langenud, oled sina see, kes esimese emotsiooni ajel proovib maksta rohkem kui poole teie ühistest kuludest ja väljaminekutest. Kahjuks ei pruugi see olla parim plaan. Olukorras, kus mees sinust vähem teenib, langeb tugevalt ka tema enesehinnang. Psühholoogide sõnul võib sinu idee kõige eest tasuda olla suur löök tema egole. See sunnib teda mõtlema, et ta ei ole võimeline sind ülal pidama ega sinu eest hoolitsema, ütleb raamatu “Good Ones Aren’t Taken” kaasautor, psühholoog Debbie Magids. /---/

Loe juulikuu Cosmopolitanist:
Eva Mendes
— naine nagu šokolaad

• “Tere, minu nimi on Maria ja ma
olen alkohoolik
.”

• Kas
poisipea kärbib su libiidot
?

• Juhi oma
õnne
!
Ära takerdu olukorda ega tänita ja torgi teda, sest just kibestumine on see, mis võib panna teie suhte suure küsimärgi alla. Pea meeles, et majanduskriisis saavad tihti kõige enam kannatada just töökad ja võimekad inimesed, ja see pole nende süü. /---/

2. tagasilöök — Teed rohkem tööd ja käid vähem väljas
Loobumine kallimaga veedetud kvaliteetajast tööl tehtavate lisatundide kasuks võib tuua leevendust küll sinu kehvale majandusseisule, kuid tappa teie suhtes kogu romantika. See on otseses mõttes puhas möödalaskmine. Olukord, kus olete liiga palju lahus ega saa teineteist puudutada, teeb sind okkaliseks ja tõrjuvaks. Seda seetõttu, et nii sinu kui ka tema keha ei tooda sellistel hetkedel piisaval hulgal vajalikke siduvaid hormoone, mis tekivad, kui olete koos.

Rasketel aegadel on tegelikult vaja võimalikult palju koos olla. “Vabal õhtul lülita välja oma telefon ja ära tunne vajadust minna mõnda suurde seltskonda. Lihtsalt naudi oma kallima lähedust,” ütleb Thomas. Koos olemine suurendab organismis oksütotsiini taset, see hormoon aga võimendab lähedustunnet.

Siiski veel üks soovitus: ära looda vaid juhuslikule päevale, mil saate veeta koos mõned tunnid. Hoolimata sellest, kui pöörane on su päevaplaan, saad sa alati näpistada väikese ajahetke, et veeta see koos oma kallimaga. /---/

3. tagasilöök — Ta seksuaalsus on madalseisus
Olukorras, kus mees on keskendunud muredele oma töö ja pangaarve pärast, kannatab kõige enam tema libiido. (Pokkerit mängides võiks ta küll täie tähelepanuga vaid selle tegevuse juures olla, kuid see pole ju see.) Just stress on juba ammustest aegadest peale mõjunud seksuaalsusele pärssivalt. Juhul kui mees on paanikas, et ta ei ole võimeline tagama oma perekonna heaolu, ei tunne ta ennast mehelikuna, see aga vähendab tema seksuaalseid ihasid.

Kui sulle jääb mulje, et mees jätab seksimise mõnel õhtul pigem meeleldi vahele või ei õnnestu teil voodis toimuv viimasel ajal kohe üldse, peab naine olema see, kes käivitab magamistoas taas tunded.
Meest aitavad lõõgastuda seljamassaaž ja pikad kirglikud suudlused. /---/4. tagasilöök — Te nähvate teineteisele

Mis see on, mis muudab meie majandusliku olukorra hetkeseisu nii lootusetuks, et võimatu on ette ennustada, millal see kõik pöördub? Muidugi kõik need küsimused, millele ei ole vastuseid: millal sa lubatud ametikõrgenduse saad? Mis saab siis, kui su korteriomanik tõstab rendihinda? Ebakindlus ajab ärevile, tekitab riidu ja mõne aja pärast võib ka kõige ideaalsem paar mõnel sellisel momendil karvupidi koos olla.

“Inimesel on kalduvus elada oma halb tuju välja selle peal, kes on talle kõige lähedasem,” ütleb Magids. Seega on üsna vähetõenäoline, et sina ja su mees kunagi ei kakleks.
Hea küll, hinga nüüd sügavalt sisse: tegelikult peate teineteist toetama, mitte ründama. /---/

5. tagasilöök — Su unistused on pausi peal
Kindlasti oled koos oma mehega unistanud ühisest reisist mõnda imelisse paika, mõelnud oma esimest päriskodust.
Milline sinu kujutelm teie suhte tulevikust iganes ka on olnud, asub see hetkel ooterežiimil. Kõik unistused on asendatud pigem praktiliste hüvede ja vajadustega. See kõik on muidugi arusaadav, kuid kui sa pole enam tulevikuootuste suhtes ülevoolavalt meelestatud, võib su suhe jääda paigalseisu ning kaotada osa oma võludest.

Seepärast on ülimalt oluline, et jätkaksite üheskoos oma tuleviku planeerimist. Eesmärkidest rääkimine on põnev, lisab energiat ning paneb teid ühtselt tegutsema, ütleb Thomas. /---/

Täisversioon loetav ajakirjast