Mina just sellise mehe leidsin, aga lõpuks tundsin, et oleksin justkui abitu poisi lapsendanud.

Sain ise aasta alguses 38, mul on 10aastane poeg. Lapse isa pole ma juba aastaid näinud, lapseraha ta siiski maksab.

Kõik mehed võetud?

Käin heal töökohal ja üldiselt olen eluga rahul. Vahel siiski häirib, et pole juba aastaid suhtes olnud. Vahel tundub tõesti, et kõik head mehed on kas geid või juba nutikate naiste poolt võetud.

Ja siis selline vaheldus! Kohtasin detsembris Markoga. Täiesti juhuslikult, sattusime Tallinn-Tartu bussis kõrvuti istuma. Vestlus sai alguse sellest, et ta suutis mulle kohvi peale ajada ja kukkus vabandama. Kõlab kui mõni USA romantiline komöödia, umbes nii oligi. Marko rääkis, et on 24aastane ja õpib Tallinna Ülikoolis inglise filoloogiat, õhtuti töötab ühes vanalinna restoranis kelnerina. Tundus hästi elurõõmsa poisina. Just poiss ta minu jaoks tundus, oleme ikkagi erinevatest põlvkondadest. Bussist väljudes ütlesin juba nägemist, kui ta mu peatas ja kontakte palus. Kohmetult otsisin oma telefoni üles ja lisasin ka tema numbri.

Hea tunne oli, et meeldin ka noorematele. Ei kulunud paari päevagi, kui Marko helistas. Ta kutsus mind kinno, olin muidugi meelitatud ja läksin. Olin skeptiline, et see ei saa ometi tõsi olla, et temaga sobin. Õhtu lõpuks aga olid liblikad kõhus: meie jutt klappis ja noore mehe kohta oli ta väga laia silmaringiga. Tabasime teineteist lausa poolelt sõnalt.

Kõik kiitsid: sa lausa särad

Kuidagi ootamatult olin peagi Markoga suhtes. Tuttavad ja töökaaslased kiitsid: sa lausa särad. Kõige ebatõenäolisem paar välisel vaatlusel, aga tegelikult ideaalne paar. Nii meist räägiti.

Pealiskaudsel vaatlusel oli nii ka mitu kuud hiljem, aga ise tundsin märtsis, et asi pole enam päris õige. Tülitsesime tihti ja täiesti tühjade asjade pärast. Marko jonnis, et ma ei hooli temast piisavalt, siis aga rääkis, kuidas ma olen kõige tähtsam inimene ta elus. Ta tahtis, et kõik otsused teeksin tema eest mina, siis aga käitus vastupidi. Tundus, et ta otsis tülisid ja eeldas, et ma tema tujudega kaasa läheks. Ühel hetkel mõistsin, et olin kodustanud teismelise.

Suhte jooksul selgus, et Markole üldiselt meeldivadki vanemad naised. Ta on olnud vaid ühes pikemas suhtes: ta ise oli 20, naine 35. Ta otsibki vanematest naistest tuge, omamoodi uut ema. Ma ei tea, mis tema perekonnas valesti on. Pole ise ta vanemaid kohanud, Marko ise räägib, et täiesti tavaline rahulik perekond, kes elab Lõuna-Eestis. Markol on neli õde-venda. Ehk ei saanud ta lapsepõlves piisavalt tähelepanu? Ma tõesti ei tea ja võõras mure. Lõpetasin selle suhte ära, sest ma ei suutnud enam kahte last kasvatada. Keskendun ikka oma pojale. Tuttavad muidugi ahhetavad, et kuidas ma sellisest partiist loobusin. Nad isegi ei usu, et mina suhte lõpetasin, arvavad, et ju Marko mu maha jättis.

Paras õppetund oli see küll, parem vaatan ikka endavanuseid.