Psühholoog ja suhete ekspert Gemille Cribb soovitab alustada nende kolme sammuga:

1. Ole aus

“Ütle, et sul on vaja minna vetsu, aga see, et ta sind kuuleb, tekitab sinus ebamugavust. Võid visata isegi nalja, et sul on “häbelik” või “ebaviisakas” seedesüsteem… Kui räägid sellest kolmandas isikus, võid end sellest emotsionaalselt distantseerida ja piinlikustunnet vältida,” soovitab ta.

2. Defineeri romantika ümber

Kui selle tagajärjel levisid mööda ruumi ebameeldivad lõhnad või selle tegevusega kaasnes “lärmi”, kasuta seda kui võimalust teievahelist sidet veelgi tugevdada. “Kui julged jagada oma nõrkusi, piinlikke hetki või seda, mis sinus häbi tekitab, muutute tegelikult hoopis partneriga lähedasemaks ning seeläbi muutub ka sinu vaatenurk selle tegevuse suhtes,” teab Cribb. “Unusta Hollywoodilik versioon romantikast — teievaheline side kasvab kiiremini, kui jääd iseendaks.”

3. Jälgi ka tema reaktsioone

“Paljud inimesed on selliste situatsioonide suhtes taunivamad kui me arvatagi oskame,” tõdeb Cribb. Ehk on seda ka sinu uus kallim? Kui see talle aga ei meeldi, näitab see hästi, kui palju tal veel arenemisruumi on, mistõttu ei sobi ta sulle pikaajaliseks partneriks. Tõlkes: lase talle vett peale!