Naine kurdab: "Pärast 11 aastat minu meelest toredaid suvereise Kreekas ja Hispaanias teatas mu abikaasa, et sel aastal läheb ta üksi Alpidesse matkama. See teeb mulle tõsiselt haiget ja paneb mind kahtlema meie abielu hetkeseisus... oleme mõlemad üle 50 ja see on meie mõlema jaoks teine abielu, kahepeale on meil viis täiskasvanud last.

Teeme täiskohaga tööd, mis tähendab, et meie puhkusevõimalused on väga limiteeritud ning neid on raske klappima saada. Tema ütles nüüd, et sel aastal tahab ta üksi minna, et iseendaga uuesti ühendust saada ja korralikult välja puhata.

Talle on alati üksinda ringi uidata meeldinud, aga mu parim sõbranna arvab, et ta üksinda reisile minek on suur ohumärk. Tema ütleb, et paarid, kes reisivad mitte koos, vaid eraldi, lähevad ilmtingimata lahku. Mida teie arvate ja kuidas ma ütlen talle, et mulle teeb tema otsus haiget?"

Suhteekspert Steph ütleb:

"Ka minu kõhutunne ütleb, et siin on midagi valesti ja selles osas võib su parimal sõbrannal õigus olla. Kui minu abikaasa ütleks ootamatult, et ta tahab üksinda reisile minna, hakkaks ma kohe kahtlustama. Kui su mees ei ole varem üksinda reisida tahtnud, siis järelikult ei ole see tema jaoks tavaline käitumine ja minu meelest tuleb kõik ebatavalised käitumised kohe luubi alla võtta.

Ma saan aru, et sulle teeb see haiget. Me abiellume, et jagada oma elu, aga täistöökoht tähendab paraku seda, et suure osa ajast veedame me teiste inimestega. Seega on puhkuseaeg kallis ja püha ning kahtlemata teeb haiget, kui su kallis inimene ütleb, et ta tahab seda ilma sinuta veeta. Nädalavahetus poistega on üks asi, aga 10 päeva välismaal väidetavalt üksinda? No on ikka kahtlane.

Mida teha? Haara härjal sarvist ja uuri välja, mis tal tegelikult plaanis on. Ja tee seda kohe. Istuta ta maha ning küsi otse ja keerutamata, mis tal plaanis on ja miks ta ilma sinuta minna tahab. Ära ründa, aga räägi talle, kuidas see sulle haiget teeb. Püüa liigsetest emotsioonidest hoiduda, et tal oleks lihtsam sulle ennast avada. Olgu see kõrvalsuhe, keskeakriis või lihtsalt soov korraks juhe seinast tõmmata - sa pead teada saama ja te peate ühisele arusaamisele jõudma."

Allikas: Daily Mail