Agnes räägib, kuidas ta käis meessoost sõbraga peol ja see kimas pärast lõbusat õhtut rahumeeli taksoga koju — naine pidi ise vaatama, kuidas keset ööd koju saab.

“Tee peal mõtlesin, et huvitav, kas ta oleks käitunud teisiti, kui minu näol oleks olnud tegemist kellegagi, kelle suhtes ta tunneb midagi seksuaalset,” arutleb Agnes.

Agnes küsib, mida mehed kardavad ja vastab ise: “Ilmselt seda, et iga viisakusavaldus on naiste arvates kohe lubadus või abieluettepanek. Olen tähele pannud, et osa mehi ei julge õrnemale soole isegi silma vaadata, sest, jumala eest, äkki naine arvab, et see on flirt. Rahunege maha, mehed — me ei tõlgenda iga miimika žesti või tähelepanuavaldust külgelöömisena.”

Agnes räägib, et ta oleks väga positiivselt üllatunud, kui eesti mees, kellel pole tema suhtes mingit romantilist ambitsiooni, teeks talle komplimendi näiteks ta kaelakee kohta.

Me sekundeerime Agnesele ja oleme täiesti sama meelt. Mehed, palun olge viisakamad ja tähelepanelikumad — ärge kartke, et me selle peale kohe ei tea mida ette kujutama hakkame. Ausalt, ei hakka.

Refereeritud artikli täisteksti leiad ajakirja Naised värskest numbrist.