Me kõik, kes me endale armsa inimesega koos elame, oleme alustanud seda elu vabatahtlikult ja suure kiindumustundega just selle inimese vastu. Kas me pole mitte võtnud koju omale inimest, kes meile on kõige armsam maailmas? Kuidas on siis võimalik, et ühel hetkel kaotame austuse selle inimese vastu ning seame ta nii rasketesse tingimustesse, mida vähegi suudame välja mõelda? Seda kõike lihtsalt selle pärast, et meie, naised, me teame, et meil on olemas need võimalused ning et meid — üksikemasid — toetab kohtusüsteem.


Mis õigust on küsida naisel, kes üheöösuhtest rasestus, alimente?

Kui naine on lühikesest kooselust või lühemast koosviibimisest rasestunud ning on otsustanud see laps ilmale tuua ise, ilma, et teda huvitaks, mida arvab sellest tulevane isa, siis milline õigus on tegelikult sellel naisel küsida pärast kohtu kaudu alimentide maksmist? Kui isa ei ole selleks valmis olnud või mis veel hullem — kui tegemist oli kõrvalhüppega, mis kummagi poole jaoks ei tähendanud midagi suuremat kui lihtsalt üks lõbus õhtu? Ei saa ju olla võimalik, et naised on nii rahaahned, et otsustavad üksinda saada lapse ning seda kõike selle nimel, et ülejäänud elu oleks neil puhkus,  raha tuleb kontole iseenesest ning kui see aeg otsa saab … on võimalik alati järgmine laps teha.


Vanemad, ettevaatust noortele pangalaenu käendamise või lisatagatise andmisega

Kui värskelt kokku kolinud paar, kes teineteist armastab, on saanud lapse, kuid siis tüliga lahku lähevad, mis saab ühisest pangalaenust? 

Vanemad, kes te soovite oma lastele head ja plaanite anda oma kinnisvara nende laenu lisatagatiseks, istuge rahulikult maha ning kaaluge läbi kõik võimalikud nürikohad! Kui palju on neid inimesi, kes täna ägavad raske laenukoorma all ning soovivad, et nad elus ei oleks teinud sellist otsust! See ei ole puhtalt formaalne tehing ja kindlasti ei saa eesmärk olla ükskõik mis moel laen kätte saada, vaid eesmärk peaks olema teie ja teie enda elu ja heaolu tagamine täna ja mõnekümne aasta pärast.

Kahjuks juhtub liigagi tihti nii, et kui tuleb lahutus, põgenevad last kasvatavad emad laenukohustuse eest teise panka ning jätavad isale kaela vaid alimendid ning vaese mehe silmitsi järjest suureneva laenumaksega ning võimalusega, et armsaks saanud kodu tuleb maha müüa, kuigi saadud tulu katab vaid väikese osa laenust. Ning vanemad, kes on andnud lahkelt oma kodu tagatiseks, võivad ka sellest ilma jääda.


Julm ja rahaahne ema, mõtle sellele ka, et mees võib olla pankrotis

Kuid ema, kes on seadustega hästi kursis, nõuab alimente ikka edasi ning vaene mees, kes on kõige selle keskele sattunud ja kogu oma varast ilma jäänud, ei oska enam kuidagi käituda. Selliseid juhtumeid on palju!!!

Kummalisel kombel ei mõtle last kasvatav ema pea kunagi sellele, et äkki tema kunagi armastatud mees on hädas, äkki tal tõesti ei ole võimalusi katta kõiki neid miinuseid, kuigi ta väga püüab. Äkki ta annaks palju enam, kui tal oleks, aga teie saadetavad kohtutäiturite kirjad vaid kasvatavad võlakoormat ta turjal ja ka hinges ning vaene mees ei tea rohkem enam midagi teha, kui põgeneda selle mineviku kurjuse eest.  

Ja oma lapsele seletate kunagi seda ju teie.  Kui elu peaks selle isa ja lapse  isa kunagi kokku viima, võivad teie enda kurjad teod (mis siis, et teil on seaduslik õigus küsida isalt raha) teile endile kätte maksta. Valusamalt, kui te seda hetkel oskate kujutada!