Leida ühisteks tegevusteks aega, kuulata tema päevatoimetuste kohta, olla intiimne… Fakt on see, et abielu või pikemaaegse suhte toimimise jaoks tuleb sellega tegeleda. Meil on 7 mõnusat nippi, mis aitavad Sul olla suhtes parem kaaslane ja nautida üksteist veel paljusid-paljusid aastaid.

Ole uudishimulik

Öeldakse, et meel, mis ei ole uudishimulik on meel, millel puudub elujõud. Kui Sa loobud oma kaaslase päeva kohta küsimast ning ei ole tema suhtes enam tähelepanelik, siis ei tähenda see seda, et Sa teaksid tema kohta juba kõike. Kas keegi saab üldse kellegi kohta kõike teada? Kindlasti mitte. Sa ei taha ju sõbrustada inimestega, kellele Sinu elu ja tunded huvi ei paku ja kes Sind nähes näost särama ei lähe? Kui selline inimene ei sobi sõbraks, siis veel vähem sobib ta suhtes kellegi kaaslaseks. Nii, et hoidu ise selliseks muutumast ja näita oma kallima vastu üles siirast huvi, küsi küsimusi ja arutle teda huvitavate teemade üle. Meil kõigil on teistelt midagi õppida.

Ole järjepidev

Lilled ja šokolaad valentinipäeval, sünnipäeva tähistamine kingitustega ning aastapäeval restoranis käimine on kõik suurepärane aga need teised päevad aastas, mil midagi nagu ei toimugi? Ma ei arva, et kaaslasele pühendumine tähendab 100% ainult tema peale mõtlemist ning tema kõigi soovide täitmist aga pidades teda sagedamini meeles muudab see suhte värskemaks ning toob kaasa palju häid emotsioone. Ma ei räägi siin ainult kingitustest naistele, ka mehed vajavad sama palju üllatusi ja hellitamist! Haara härjal sarvist ning valmista juba täna õhtul oma kaaslasele väike üllatus. Ise tehtud küpsisetort, uus raamat või lepaviht laupäevaseks saunaõhtuks? Usu, see ütleb rohkem kui 1000 sõna!

Ole romantiline

Proovi oma igapäevarutiini mitte liialt kinni jääda ning lisa tegevustesse ka mõni romantiline žest. Siinkohal ei räägi ma küünaldest ja romantilisest õhtusöögist vaid kirjakesest mantlitaskus või näiteks vannitoas peegliaurule jäetud südamest. Hea partner olemise juures on tähtis mõista, et on vajalik teha asju, mis pole Sulle endale mingil moel kasulikud aga need löövad Sinu kallima silmad särama. See tuletab talle meelde, miks just Sina oled parim valik, mida ta oma elus teinud on!

Ole seksuaalne

Kui see oleks kerge, siis ei oleks seksuaalsusest ja kire toimimisest suhtes nii palju eneseabiraamatuid kirjutatud. Võta oma kaaslase vajadusi tõsiselt ning need peaksid vastama ka Su enda soovidele. Juhul, kui voodist on saanud vaid magamisase, on oluline maha pidada üks avameelne vestlus, mis on suur samm asjade muutumise poole. On inimesi, kellele näost-näkku vestlus valmistab ebamugavust aga elame ju 21. sajandil ning soovitan sel puhul kasutada interneti abi. Pärast rääkimist on õhk puhtam ning seksipausile ka lahendus ehk olemas. Kui mitte, siis ole julge ja paku välja mänguasja kaasamine voodisse. Igasuguste uute asjade koos avastamine ja proovimine muudab suhte lähedasemaks, seda eriti voodis. Samuti aitab mõnumasin lahti saada teievahelisest ebamugavustundest, mis on selle seksivaba ajaga võib-olla tekkinud.

Ole avameelne

Avameelsus ei tähenda tingimata ainult aus olemist. See tähendab ka oma tunnetest rääkimist, enda hingeelu jagamist. See on väga vajalik üksteise mõistmise jaoks, sest mida vähem ennast jagada, seda vähem on loota, et meid mõistetaks. Meestel on see tihtilugu keerulisem, sest õpetatakse neile juba väikesest peale, et mehed ei nuta ja nende südameasjad ei ole naistele jagamiseks. Seejärel tuleb terve elu sellest käitumismustrist vabanemiseks tööd teha, et suhtes avameelne olla. Siit väike nõuanne: ärge õpetage oma poegadele, et nad ei tohiks oma tundeid jagada. Neil on seda tulevikus vaja.

Ole helde

Ma ei räägi rahast. Ega kingitustest. See on teistsugune suuremeelsus. On midagi palju väärtuslikumat kui raha — see on meie aeg. Pühenda lähedastele rohkem aega, tee seda samm-sammult. Kõige suurem ajaröövel tänases päevas on sotsiaalmeedia, seega alusta näiteks lennurežiimi kasutamist tund-kaks enne magamaminekut ning naudi sel ajal oma partnerit. Tehke üksteisele massaaži, vaadake lemmik saadet, arutage järgmist reisisihtkohta. Sellest on saanud igatahes minu lemmik nipp, mis on muutnud meie õhtud nii meeldivateks, et iga päev on juba enne lõunat mõtted kaaslasel ja hinges suur ootus selle kvaliteetaja järele.

Ole ka naaaatukene isekas

Ma olen välja toonud 6 nippi, mis on kõik suhteliselt isetud aga selle viimase ma pühendan Sulle endale. Suhe saab olla ilus ja pikaaegne kui Sina ise oled õnnelik. Seega leia aega olla ka omaette, mine üksinda kinno või lõunatama, käi trennis või jaluta õhtuti samme täis. Selleks, et endast kaaslasele midagi anda, peab oskama end laadida ja oma mõtteid korrastada. Kirjuta üles oma eesmärgid (ja lase seda teha ka kallimal) ning leia päevas kasvõi tunnike, et oma unistusi täita. Oma eesmärkide nimel töötamine on nakatav jõud, mis köidab kindlasti ka su partneri tähelepanu ning annab talle motivatsiooni “parema mina” poole püüdlemiseks!