1. Ta väldib silmnähtavalt madala enesehinnanguga mehi
Tark naine teab, et kui mees ei hinda ega armasta iseennast, ei suuda ta hinnata ega armastada ka kedagi teist. Vähemalt mitte tervislikul ja mõistlikul moel. Seetõttu on ülioluline valida enda kõrvale kaaslane, kes on iseendaga heas suhtes.

2. Tema ja mehe väärtushinnangud pere ja suhte osas peavad klappima
Tark naine uurib kohe välja, millised on mehe suhted oma pere ja sõpradega — kas ja kui hästi ta oma vanematega läbi saab, milline on sõprusringkond, kas sõbrad tulevad ja lähevad või on eluaegsed? Kuidas ta oma eksidest räägib ja nendega läbi saab? Aga lastega eelmistest suhetest? Nutikas naine teab, et oluline on kindlaks teha, et mehe elu jookseb kindlat ja stabiilset rada mööda enne kui ta oma tee mehe omaga ristab.

3. Ta jälgib mehe tegusid rohkem kui tema sõnu
Naine, kes ei lase endaga lollitada, teab, et mehe teod räägivad rohkem kui tema sõnad. Kas mees püüab ühendust hoida ning saadab sõnumeid ja helistab, kui te parasjagu koos pole? Kas ta täidab oma lubadusi? Peika, kes on järjepidev, hooliv, hoolitsev, helde ja hell saab tulevikus olema unelmate abikaasa.

4. Ei talu halba käitumist
Targal naisel on nimekiri asjadest, millega ta enam kunagi kokku puutuda ei taha: halb käitumine, ülbus, vägivaldsus, alkoholism… Ja ta teab, et kohe, kui uus peika hakkab ilmutama mõnda neist märkidest ning märkuse peale ei ole nõus neid lõpetama ka, ei ole rohkem mõtet temaga asju ajada. Tark naine teab, et tema on väärt ainult parimat kohtlemist!

5. Hoolitseb selle eest, et tal oleks kindel ja väärtuslik koht mehe elus
Temast peaks saama mehe tugitala, teinepool, sammas, kindlus, mis tähendab, et ta peab olema hõlmatud igasse aspekti mehe elus — kodu, töö, sõbrad, hobid, perekond… Mehel peaks olema suur soov oma kallimaga eputada ning teda kõikidele tutvustada. Kui ta aga seda ei tee ning pigem tahab sind teatud valdkondadest täiesti eemal hoida, siis on asi kahtlane.

6. Enne suhtesse astumist veendub, et mees on temast sisse võetud
Tark naine ei viitsi hakata jändama mingi tüübiga, kes kord on ja kord ei ole temast huvitatd. Tark naine teab, et kui mehe huvi on tõsine, teeb ta kõik, et naine sellest aru saaks: ta tahab naisega koos olla, pakub selleks variante ja leiab võimalusi, naine ei pea pikisilmi ta kõnet ootama ega kahtlema tema tunnetes ja kavatsustes.

7. Ütleb oma soovid ja kahtlused alati välja
Kui naist midagi häirib, ei hoia ta seda ainult enda teada, vaid annab sellest teada ning eeldab, et mees selle probleemi ka ära lahendab. Kui mees ta soove eirab või alandab, on see suur ohumärk ning ilmselgelt ei ole siit suhtest midagi head loota. Targad naised valivad oma partneriteks mehed, kes on suutelised oma käitumist parandama ning oma tegude ja sõnade eest vastutuse võtma.

8. Ootab seksiga
Jah, seks on imetore, aga veel imetoredam on kannatada paar hetke, kuni partnerite vahele on tekkinud see maagiline vaimne klapp, mis on vähemalt sama võimas kui lihahimu. Kui mees on tõesti huvitatud, suudab ta need paar esimest kohtingut ära kannatada küll. Aga ainult saama peal väljas olevad tüübid tunned kohe ära sellest, et nad püüavad juba esmakohtingu keskel sind voodisse meelitada.

9. Veendub, et mehega on turvaline ja lõbus koos olla.
Milleks raisata oma aega ja energiat inimese peale, kellega koos olemine on ebamugav ning kelle läheduses pead justkui kikivarvukil astuma, kartes midagi valesti teha või öelda? Tark naine teab, et õige mees tekitab temas tunde, et ta võib olla tema ise ning tunneb end sealjuures mugavalt ja mõnusalt.