Kui veel mõni aasta tagasi suhtusin ma nn naistemeestesse väga negatiivselt, siis tänaseks päevaks ma annan enesele aru, et iga inimene otsib omal moel seda õiget. Ja see, et osa naisi tunnevad end ärakasutatutena ja pritsivad pärast mehe suunas sappi, on puhtalt nende enda probleem. Meid, naisi, ei ole võimalik ära kasutada, kui me ise seda teha ei lase. See naistemees, keda nii tahaks hukka mõista, on ju tegelikult samasugune otsiv hing nagu mõni nelja seina vahel printsessi ootav “munk”.

Just mõni päev tagasi jäin mõtlema, et kõige toimivamates suhetes on minu tutvusringkonnast suures osas just need naised, kes mingil hetkel oma elus justkui käest läksid. Mõne puhul tõesti vaatasid, et oh jumal, läheb täitsa litsiks kätte ära. Ja kui lõpuks siis pidama sai ja õige inimese otsa komistas, oli kõige truum ja mõistvam naine üldse. Ja mõtlesin selle üle, et miks see nii olla võiks. Seksuaalenergia on üks tugevamaid ja tegelikult — kui me ei keela endale mitte midagi -, siis võib ka juhuslik seks, mis ei kätke endas suurt armastust ja lubadust “igavesti Sinu”, anda naisele elu ergastava laksu. Ja kui naine on särav ja elujõuline, siis voolab loomulikult aina enam austajaid uksest sisse ja suurem tõenäosus on kohata siis ka seda õiget inimest.

Siinkohal ma ei propageeri juhuseksi ega üheöösuhteid, vaid just seda poolt, et ükskõik mida või kellega te teete, tähtis on, et te ise seda naudiksite. Mitte kellelgi pole õigust teid hukka mõista ega teie eluviisile silte kleepida. See, kas te jõuate õnneni kannatliku ootamise läbi või naudite seniks seda, mida elu teile pakub, on teie isiklik valik. Ei ole olemas naistemehi või litsakaid naisi, on inimesed, kes selle asemel et elada oma elu, raiskavad liialt palju aega teiste kritiseerimiseks. Lõppude lõpuks on oluline see, et inimesed leiaksid armastuse ja naudiksid oma elu täiel rinnal, lubaksid elul voolata.

Mis puutub sellesse, et võime kellelegi haiget teha, siis igale inimesele on ette nähtud oma kogemused ja pole meist keegi pääsenud haigetsaanu rollist, ometigi on vaimselt kasvades võimalik sellist sorti valust igaveseks vabaneda. Ega sa ei pea selle naistemehe või litsaka naisega semmima, aga võibolla oled just sina selle igipõlise otsija ainus ja õige valik.

Autor: Kadri Luik

Katkend pärineb Kadri Luige raamatust “Julgus mõelda, julgus öelda 2”