Probleem peitub hoopis selles, et paljusid neid petmise viise ei loeta sageli isegi petmiseks (vähemalt inimese poolt, kes seda teeb). Seda kutsutakse “mikropetmiseks”, aga ära lase sel sõnastusel end lollitada — see võib olla sama valus nagu mõned populaarsemad truuduse murdmise viisid.

Siin on 9 viisi, kuidas su kallim sind petab, kuigi ta ise sellest arugi ei saa:

1. Ta räägib sinust halba

See on normaalne, kui räägid oma parimale sõbrannale, kui nõme tüli teil oli või pihid, et mõni tema iseloomujoon pole su lemmikutest, aga üldiselt peaks hoidma suhtemured siiski teie kahe vahel. See on täiskasvanulik ja näitab, et austad oma kallimat ning oskad teievahelisi probleeme positiivselt lahendada.

Aga kui su partner räägib pidevalt oma sõpradele, kui nõme sa oled ja arutab teie eraelulisi detaile avalikult, on see teatud laadi petmine. Ja sama kehtib siis, kui sina nii käitud. Mõtle ise, kui sinust luuakse kellelegi mingisugune vale pilt ja sa ei saa end isegi kaitsta?

2. Ta varjab oma rahaasju

Vaidlemine on ühe suhte normaalne osa, aga kas teadsid, et paljude suhtetülide põhjuseks on justnimelt rahateemad? See on juba piisav põhjus, miks rääkida suhtes rahaasjad korralikult läbi ja asju mitte varjata. Varjamise alla ei käi ainult suured probleemid nagu hasartmängusõltuvus, vaid ka väiksemad asjad nagu tšekkide peitmine, teesklemine, et ei olda millegi suure peale raha kulutanud, salaja kontode vahel raha jagamine või sissetuleku kohta valetamine.

3. Emotsionaalne valetamine

Üks kõige olulisemaid asju suhete juures on see, et mõlemad oleksid emotsionaalselt avatud. Te peate suutma olla teineteise vastu ausad. Lõppude lõpuks ei ole siin maailmas keegi mõtetelugeja ja sa ei saa teada, mida su partner mõtleb või tunneb, kui ta sellest sulle ei räägi.

Kui ta ütleb sulle, et kõik on hästi, aga see pole tegelikult tõsi, on see teatud tüüpi mikropetmine. See kaotab teie vahelt usalduse, mis pole tervislik ja võib suhtele halvasti mõjuda.

4. Ta varjab kellegagi suhtlemist

Kas su partner kustutab kogu oma vestluste või kõnelogi, nagu tal oleks midagi varjata, aga sa tead, et füüsiliselt ta sind ei peta? Ja avastad siis, et tal on juba mitu kuud olnud uus sõber, keda ta su eest varjab? Või teed seda sina ise? Kas tunned, et pead teda oma kallima eest peitma? See on emotsionaalne petmine.

Esimene inimene, kellega sul selline salasõprus võib olla, on su eks. Paljud inimesed ei lõpeta oma eksidega suhtlemist ja see on okei, kui su uus partner sellest teadlik on. Aga paljud inimesed kipuvad seda saladuses hoidma, väites, et nad ei taha oma armsamat armukadedaks või vihaseks ajada.

5. Soov mõista, kas ollakse tõesti kellessegi teise armunud

Emotsionaalne afäär ei pruugi kunagi seksuaalseks või isegi natukene füüsiliseks muutuda, aga mõne inimese jaoks on see hullemgi, sest emotsioonid on sageli sügavamad.

See, et aeg-ajalt kellessegi teise ära armud, on normaalne. Lõppude lõpuks ei tähenda see, et sa kellegagi leivad ühte kappi oled pannud, seda, et sa kellegi teise meeldivaga enam kunagi ei kohtu. Muidugi on ka teised inimesed su silmis atraktiivsed, aga oluline on see, kuidas sa nüüd edasi käitud.

Ehk valid hommikuti riideid selga nii, et ikka talle meeldiks? Või pead maha pikki ja salajasi vestlusi, millest su partner teadlik ei ole? Kui kulutad järjest enam aega ja energiat selle uue inimese peale ning pöörad talle pidevalt tähelepanu, oled ületamas piire.

6. Kerge flirt võõraga

Mõned inimesed kipuvad flirtima nii, et nad ise sellest arugi ei saa. Teiste jaoks on see osa sotsiaalsest suhtlemisest ja nad teevad seda lõbu pärast, mitte seetõttu, et neil on teise poole vastu reaalsed tunded. Aga teatud inimesed mõtlevad ka, et flirtimises pole midagi hullu, kuigi ollakse kellestki huvitatud. Paraku aga on kõik need flirtimise vormid oma partneri petmine.

7. Ta kujutab seksides ette, et teeb seda kellegi teisega

Meil kõigil on fantaasiaid, aga kui oled oma partneriga voodis kahekesi, peaksid keskenduma talle. Kui su kallimal oli suurepärane kogemus, aga ta kujutas sinu asemel ette kedagi teist, võib see olla solvav ja tunduda petmisena.

8. Ta valetab oma suhtestaatuse kohta

Kui ta ütleb teistele, et on vallaline, kuigi te olete suhtes, on see ilmselgelt petmine. Raske on mõista, miks keegi seda üldse peaks muidu tegema.

9. Ta ei ole kustutanud oma tutvumisäpi kontot

Kui te pole enam vallalised, pole ka mingit põhjust oma kontot aktiivsena hoida. Konto kustutamine on üks tänapäevaseid viise, kuidas öelda kogu maailmale: "Ma olen võetud ja oma partnerile pühendunud!"

Muidugi, mõnikord inimesed unustavad neid kustutada, aga need, kes jätavad kontod avatuks meelega, käituvad juba kahtlaselt.

Veel mõtteid mikropetmise kohta

Iga paar on erinev. Mõne jaoks pole sellised "mikropetmise" vormid midagi erilist. Kui mõlemad osapooled on sellest teadlikud ja nõustuvad sellise käitumisega, on kõik hästi. Aga reaalsuse paljusid inimesi see häirib ja tekitab segadust.

Kõik suhted on unikaalsed ja igal inimesel on erinev arusaam, kust läheb piir. Paarina on oluline need asjad omavahel läbi arutada.

Allikas: Power of Positivity