Muidugi, kui oled harjunud oma kallimaga kõigest ausalt ja avameelselt rääkima, võib tunduda vaikimine esialgu kummaline, aga olenemata sellest, kui tugev suhe teil on või kui hästi teineteist mõistate, aeg-ajalt on üks teist paratamatult ekstra tundlik ja ei taha öeldut tegelikult kuulda.

Kõige olulisem, mida teha saad, on küsida esmalt endalt, kas rääkimine on seda ikka väärt. Kas see probleem võib suhtes uuesti tekkida? Kui väga see sind tegelikult mõjutab? Kas on midagi, mida keegi saab selles suhtes ette võtta? Äkki on see kõik ebaoluline? Või rumal? Vahel tõesti tasub sõnad ja mõtted lihtsalt alla neelata ja edasi elada.

Need on hetked, mil peaksid rääkimise asemel hoopis suu kinni hoidma:

1. Kui tema eks võtab ühendust

Niisiis, su mehe eks võttis temaga ühendust ja tahab lõunale minna? See võib küll pulssi tõsta ja sind armukadedaks muuta, aga kui sa nüüd midagi ütled, tunned end hiljem hoopis halvasti, sest sa ju tegelikult usaldada oma meest. Ära ütle midagi, naerata ja teeskle, et oled õnnelik ning lase tal rõõmustada, kui mõistlikult sa olukorda suhtud. Plusspunkte teenid just sina!

2. Kui saaksid olukorra enda kasuks pöörata

Elus tuleb ette aegu, kui su partner juhib su tähelepanu millelegi, mida sa valesti tegid ja sel hetkel käib su peast läbi kümneid kordi, kui tema sama asja tegi või isegi midagi hullemat. Aga ära too seda teemaks. Kuhu see teid ikka viib? Siis oleks teil juba kaks asja, mille pärast tülitseda.

3. Need mustad mõtted...

Mõtled vahel, et mis siis saab, kui teie suhe peaks purunema? Kui ta sind petaks või hoopis sina teda? Need mõtted põhinevad reaalselt mitte millelgi ja on lihtsalt osa sellest, et sa temast väga sügavalt hoolid. Sa lihtsalt kardad teda kaotada. Aga sa ei pea talle neist mõtetest rääkima.

4. Kui ta oma sõpradega halvasti käitus

Las ta ajab oma sõprussuhted ise korda. Võimalik, et ta on mõne sõbra peale pahane ja sina ei näe sel põhjust. Ehk tahab ta mõne sõprussuhte üleüldse lõpetada ja sinu arust on see otsus liiga järsk. Vahet ei ole, need on tema sõprussuhted. Sina hoia neist eemale je nõustu temaga, toeta teda. Rääkides paistad sa talle vaid vaenlasena.

5. Kui sa tead, et ta on närvis

Teie suhte jooksul tuleb ette päevi, kui ta on üllatavalt tundlik, temperamentne ja närviline. Ja sa tead, et see on nii ja ka seda, mis selle taga võib peituda. Proovi seda mitte talle öelda ja ole talle lihtsalt toeks.

6. Või sa tead, et ta on stressis

Ette tuleb ka päevi, kui ta on sinu vastu pisut külm või isegi ebaviisakas, sest tema elu on hetkel stressirikas. Sinul on mõni mure, mida tahad tõstatada, aga olgem ausad, sellega võib veel oodata. Mõista, et tal on praegu liiga palju asju käsil ja pole õige aeg sinna nimekirja tegemisi lisada.

7. Ta tegi karjäärialase vea

Sa saad aidata oma partnerit karjäärialaselt teatud piirini ehk seni, kuni ta su abi ise palub. Keegi ei taha, et talle seda palumata karjäärialast nõu antaks.

8. See hetk keset tülitsemist

Kui su kallim loetleb sulle ette põhjuseid, miks ta su peale pahane on ja tal on selleks lausa terve kõne valmis kirjutatud, lase tal lõpetada. On hetki, kui tahaksid tema jutule vastata, end kaitsta, aga lase tal lihtsalt lõpetada. Ehk muudad veel selle aja jooksul meelt? Võib-olla mitte, aga praegu pole vaja, et te peaksite vaidlema veel ka selle pärast, et sa talle vahele segasid.

9. Kui talle tulevad külla sõbrad, kes sulle ei meeldi

Su mehel on sõpru, kes sulle väga ei meeldi? Aga fakt on see, et su mehele nad meeldivad ja kui nad käivad teil tõesti harva külas, siis mis sellest hullu on? Ära ütle sõnagi, sest see pole seda väärt.

10. Tema halvad harjumused

Ta joob igal õhtul paar pudelit õlut? Või teeb kord kvartalis ühe suitsu, sest on stressis? Olgem ausad, kõigil on omad halvad harjumused ja see ei mõjuta ju kuidagi seda, kuidas ta sind kohtleb. Seega, lase sel minna.

11. Muutused välimuses

Kehv soeng? Paar lisakilo? Kummaline ost riidepoest? Vahel peame lubama oma partneritel uusi asju proovida ja laskma neil vigu teha. Lubame, et nende üle naermine ei mõju teie suhtele just kõige paremini.

12. Kui ta tegi vea

Kui ta tegi selle vea juba ära, ära ütle midagi. Näiteks, kui ta räägib sulle oma tööintervjuust ja sul on tunne, et ta vastas mõnele küsimusele valesti. Mis mõte oleks seda nüüd talle öelda? Ta ei suuda sellele mõtlemist hiljem enam lõpetada, aga samas midagi ju enam muuta pole ka võimalik.

Allikas: Madamenoire