Enamik uuringuid leiab sarnasusi ka naiste sõprussuhete osas. Nimelt kipub naistel alati olema laiem väga lähedaste sõprade ring kui meestel. Kuigi mehed võivad paljusid inimesi oma sõpradeks pidada, kipub naistel sügavamaid sõprussuhteid alati rohkem olema. Loe edasi ja saa teada mõned teooriad, miks naistel tavaliselt meestest rohkem südamesõpru on.

Naised räägivad omavahel ka siis kui nad ei ole koos

Sotsiaalmeedia ajastu teeb kõik võimalikuks. Ka selle, et saad rakenduste kaudu pidevalt lähedastega ühenduses olla – ja seda täiesti tasuta. Uuringute põhjal kipuvad naised meestest grupivestlusi rohkem kasutama ning kogu päeva jooksul üksteisega vähemal või rohkemal määral rääkima. Selle alla kuulub nii uitmõtete jagamine kui ühiste teemade arutamine ning teineteisele nõu andmine. See loob ühte tunde, olenemata vahemaast.

Naised tunnevad end emotsioonidega mugavalt

Erinevalt meestest ei tunne naised end justkui nõrkadena, kui näitavad vabalt oma emotsioone. Jah, naiste jaoks pole mingi probleem ka võhivõõraste ees nutma hakata. Naised võivad oma kõige sügavamad mõtted avaldada ka kellelegi, kellega 45 minutit tagasi tutvusid. Samal ajal näitavad mehed sellisel tasemel emotsionaalsust ehk kord aastas ühele lähedasele sõbrale.

Naised jagavad rohkem

Naised jagavad oma elust üldiselt ülejäänud maailmaga tunduvalt rohkem. Samal ajal kui mehed jäävad napisõnalisteks, laskuvad naised detailidesse, räägivad lugusid ja loovad suurema pildi.

Naised on uutele kogemustele avatud

Uusi asju proovides huvitab naisi konkreetsest tegevusest tunduvalt rohkem see, kellega koos nad seda teevad. Kui sõbrad tahavad teha midagi, mida naine tavaliselt ei teeks, võtab ta ikkagi osa, kuna see annab võimaluse lähedastega aega veeta. Vastupidiselt aga keskenduvad mehed enam just tegevusele ning kui tegemist on millegagi, mis neid eriti ei huvita, võivad nad kõhklemata selle vahele jätta.

Naised planeerivad rohkem

Naised on planeerijad. Neile meeldib asju aegsasti paika panna. Võib-olla on selle „süüdlaseks“ emainstinkt, mis naistes peitub ning nad paremaks organiseerijaks muudab. Naised on need, kes varem kohale lähevad ja piletid broneerivad, ühised vestlused loovad ja kohtumised kalendrisse märgivad. Nad teevad seda hea meelega mitu kuud varem.

Naised loovad meeldejäävaid plaane

Naistele meeldib planeerida tegevusi, mis neid ühendavad. Näiteks võib tuua spaapäeva, mis annab võimaluse korraks kogu maailma kohustustest põgeneda ja vaid iseendale keskenduda. Naistele meelepäraseks tegevuseks on ka populaarsed maalimistunnid, kus turgutuseks on pokaal veini. Sellised tegevused annavad naistele võimaluse üksteist tundma õppida. Samal ajal veedavad mehed pigem aega aega koos süües, juues ja trenni tehes.

Naised reisivad koos

Üks mõnus tüdrukute suvepuhkus või pikk nädalalõpp avastades uut linna? Jah, palun. Kui sõbrannad on ka tõsistes suhetes või abielus, leiavad nad nendeks reisideks aega. Mehed aga kipuvad oma puhkuseid pigem partnerite järgi planeerima ning mitte ette võtma „poiste reise“. Juhul muidugi kui tegemist pole poissmeesteõhtu tegevustega.

Tüdrukuteõhtud on prioriteet

Naised teevad ka alati kindlaks, et nende elus oleks piisavalt kvaliteetõhtuid sõbrannadega, kus nad tunnevad end vabalt ja saavad teha ükskõik, mida ja kartmata, et nende partneritel igav hakkaks. Tüdrukuteõhtutes on midagi väga erilist.

Samal ajal naudivad nad ka topeltkohtinguid

Kuigi tüdrukuteõhtud on tähtsal kohal, on naiste jaoks oluline ka sõbrannade partnereid hästi tundma õppida. Naised on tavaliselt esimesed, kes topeltkohtinguid planeerima hakkavad, et nad saaksid sõpradeks meestega, kellega nende parimad sõbrad aega veedavad.

Sinu sõbrad on minu sõbrad

Sõprussuhted luuakse tihti läbi ühiste sõprade ja tuttavate, seega on igati tavaline, et sinu sõprade sõbrad, tuttavad ja kolleegid saavad ühel hetkel läbi ühiste tegevuste ka sinu sõpradeks.

Naiste tegevused hõlmavad suhtlemist

Naised eelistavad tegevusi, millega kaasneb rääkimine. Nad teevad koos süüa. Nad jalutavad koos. Nad teevad koos süüa. Nad käivad koos jalutamas. Vastupidiselt sellele aga eelistavad mehed tegevusi, mis nõuavad minimaalselt suhtlemist. Nad vaatavad koos sporti ja lähevad koos trenni. Need tegevused ei nõua sügavaid vestlusi.

Naised räägivad tööst vähem

Jah, naised küll arutavad omavahel oma karjääre, kuid nad eelistavad rääkida rohkem sügavamatest asjadest ja suhetest. Sellised teemad ühendavad naisi rohkem kui jutud detailsetest tegevustest kontoris.

Mehed ei kontrolli naiste kalendrit

Naistel on alati aega pere ja sõpradega aega veeta, kuna mehed ei võta planeerimist tavaliselt enda peale. Kuna see on üldiselt naiste ülesanne, saavad nad ka vabalt aega sõbrannadega planeerida.

Küll aga kontrollivad naised meeste kalendrit

Kui asi puudutab paarisuhteid, on naised tavaliselt need, kes sotsiaalse planeerimise enda peale võtavad. See aga annab võimaluse organiseerida endale meelepäraseid tegevusi inimestega, kellega nad tahavad koos aega veeta.

Allikas: Madamenoire.com