Vastab Amori nõustaja:

Tere!

Kirjutasid, et olete partneriga koos olnud üle aasta ning suhe on jõudnud sinnamaani, et mõlemad soovite astuda vahekorda. Paraku pole see erinevatel põhjustel seni õnnestunud. Kahjuks ei olnud kirjas mainitud, mis need erinevad põhjused on ning seetõttu saan kinnitada, et tegelikult on see üsna tavaline olukord.

Kirjutan pisut pikemalt sagedamini ette tulevatest põhjustest, miks vahekord ei pruugi esimestel katsetel õnnestuda. Esimene vahekord, nii nagu iga uus olukord meie elus, põhjustab reeglina pisut suuremat ärevust. Sellest ärevusest tingituna võib juhtuda, et naise tupe sissepääsu kaitsvad lihased tõmbuvad reflektoorselt pingesse ning muudavad seetõttu ka peenise tuppe sisestamise valulikuks ning ühtlasi võimatuks. Järgmisel proovimisel on eelmise korra ebaõnnestumine veel meeles ning ärevus võib seetõttu püsida. Kui oled kasutanud menstruatsiooni ajal tampoone, siis peaksid olema harjunud olukorraga, kus midagi viiakse tuppe sisse. Kui aga mitte, siis uue olukorraga harjumiseks soovitan võimaluse korral proovida üksi olles järgnevat harjutust: heida pikali ning proovi lõdvestuda. Seejärel vii oma puhas sõrm tupe sissepääsu ning tunneta tupe sissepääsus olevat limaskesta ning libista sõrm pisut sügavamale tuppe sisse. Endale reeglina haiget ei tehta. Proovi jätkuvalt lõdvestuda. Kui Sul õnnestub selline harjutus 1 sõrmega võid proovida sama harjutust 2 sõrmega. Kui see harjutus üldse ei õnnestu, soovitan kindlasti pöörduda näiteks lähimasse noorte nõustamiskeskusesse arsti vastuvõtule, et põhjus täpsemalt välja selgitada.

Mõnikord on kirjeldatud lihaspinge tekke põhjuseks aga hoopiski mure planeerimata raseduse pärast. Sellisel juhul soovitan jällegi pöörduda arsti või ämmaemanda vastuvõtule, kes tutvustab tõhusaid rasestumisvastaseid meetodeid. Saad endale sobiva valiku teha ning tulevikus nautida turvalist vahekorda.

Üsna sage on ka olukord, kus peenise erektsioon veab alt. Siin on sagedasem põhjus jällegi uudses olukorras ja ärevuses või soorituspinges. Sellisel juhul on alati olemas järgmine kord, olete koos olnud juba pikalt ja tunnete teineteist hästi. Kui korduvatest proovimistest hoolimata peenise erektsioon ei püsi kuni tuppe viimiseni, soovitan partneril noormeeste nõustaja vastuvõtule pöörduda lähimasse noorte nõustamiskeskusesse, kus kõik teenused on kuni 24 eluaastani tasuta.

Loodan, et sain pisut selgitada võimalikke tavapäraseid põhjusi, miks esimene soovitud vahekord partneriga ei pruugi õnnestuda.

Allikas: Naisteka arhiiv