Vastab Amor.ee nõustaja:

Tere!

Lugesin Su kirja ning saan aru, et oled mures enda ning partneri erineva seksuaalsooviga seoses. Kirjutad, et olete paar umbes poolteist aastat ning Sinu noormehel on oluliselt sagedamini soov olla vahekorras kui Sinul. Mainid ka, et oled selle teema oma partneriga vestluse alla võtnud kuid kahtlustad, et ta võis seepeale solvuda. Soovid nõu.
Mõistan Sind, et taoline olukord lähedases suhtes võib tekitada segadust, ebamugavust ning nõutust. Arvan, et oled teinud väga hästi, et enda ja oma suhte jaoks püüad vastuseid ning lahendusi leida. Püüan oma kirjas anda mõned mõtted, mis Sind oma teel edasi võiks aidata.

Taoline olukord, kus partnerite seksuaalsoovid päris omavahel ei ole päris kattuvad, ei ole sugugi eripärane. Arvan, et esimene ja olulisim võti, mida selles olukorras ette saab võtta ongi see, mida Sa oled ka proovinud - on oma partneriga sellest rääkida ning ka rahumeelselt oma partnerit kuulata. Oluline on väljendada oma mõtteid ja tundeid ning kuulata ka oma partneri omi. Hea on leida võimalus ja rääkida partneriga oma vajadustest seksi ja läheduse osas, püüda leida mõlemale poolele sobivaid viise läheduse pakkumiseks ja vastuvõtmiseks - ehk on leitavad ka seksile alternatiivsed viisid koos olemiseks, ilma et see üht poolt suhtes kuidagi kahjustada võiks. Avameelse vestluse käigus saate ka mõlemad jagada oma soove ja ootusi olukorra muutmiseks.

Kui näib siiski, et omavahelise vestluse käigus lahendusi ei leidu või on sootuks keeruline omavahel sel teemal vestlust alustada, võib loomulikult pöörduda ka asjatundja poole (kuni 24 eluaastani tasuta näiteks noorte nõustamiskeskusesse). Nõustaja abil saate leida häid teid omavahel suhtlemiseks ning lahenduskäikude leidmiseks.

Juhul kui mure asu ei anna, on amor.ee keskkond alati avatud.

Soovin teile heade lahenduste leidmist!