Viimane kord kui ta rindu katsusin, olid need veidike kõvemad kui muidu, võimalik, et isegi raskemad, aga ma ehmatasin ära ja ei katsunud neid enam. Veresooni oli ka tibake rohkem näha kui muidu. Kas see võib olla üks põhjuseid, et ta on rase?

Vastab Amori nõustaja:

Saan aru, et oled olnud tüdrukuga vahekorras ilma kondoomita, kuna kondoomi kasutamine on olnud teie jaoks tülikas. Viimase nädala jooksul oled hakanud kartma, et äkki on tüdruk rasestunud kuna tema rinnad on muutunud. Soovid teada kas rindade suurenemine võib olla raseduse tunnuseks!
Kuna olete tüdrukuga olnud kaitsmata vahekorras võib tegu olla rasedusega. Enamasti sobivad kondoomid kõigile, tuleb lihtsalt endale sobivaim leida. Kindlasti julgen soovitada kondoomi kasutamise harjutamist iseseisvalt. On üks asi, kui seda tehakse nt koolitunnis ja kasutatakse harjutamiseks kunstpeenist, kuid selle iseenda peal praktiseerimine on pisut keerukam. Seega vajab ka kondoomi kasutamine, nagu iga muu tegevus, harjutamist. Kui kondoomi kasutamine ka peale harjutamist ei õnnestu, tuleks oma partneriga läbi arutada edaspidine rasestumisest hoidumise meetod, mis teile mõlemale sobiks.
Soovitan Sul tüdrukuga rääkida oma kahtlustest raseduse osas, sest te mõlemad olete ju vastutavad tagajärgede eest. Esimene sümptom, mis rasedusele viitab, on menstruatsiooni ärajäämine. Raseduse puhul võib tõepoolest lisaks menstruatsiooni ärajäämisele lisanduda (aga alati ei pruugi) pingetunne rindades ja alakõhus, iiveldus ja oksendamine, iseäralikud maitse-ja haistmistajud, suurenenud urineerimisvajadus ja väsimus. Rasedustunnuste järgi siiski ei saa rasedust diagnoosida, kuna oletatavad rasedustunnused ei pruugi olla alati seoses rasedusega. Selliseid sümptomeid võib esineda ka näiteks enne menstruatsiooni ning kõik rasedused ei pruugi ühtmoodi sümptomitega kulgeda. Kõige kindlama vastuse saab rasedustesti tehes. Rasedustest hakkab näitama positiivset vastust, kui rasestumisest on möödas vähemalt 10 päeva. Tavaliselt on sellisel juhul nii, et kui rasedustesti tulemus oli negatiivne, kuid menstruatsioon ei ole alanud 1 nädal peale testi tegemist või menstruatsioonivere hulk on ebaharilikult väike, tuleks igaks juhuks teha uus rasedustest. Kui naine rasestub hakkab tema keha tootma rasedushormoone. Mida kaugemale on rasedus arenenud, seda rohkem on rasedushormooni organismis. Seega rasedustesti võib teha, kui menstruatsioon on hilinenud alates esimesest päevast peale menstruatsiooni ärajäämist igal ajal. Positiivse rasedustesti puhul peaks pöörduma lähimasse Noorte Nõustamiskeskusesse või Naistenõuandlasse naistearsti vastuvõtule.