Eriti populaarsed on kiirkohtingud Ameerika Ühendriikides, Suurbritannias ja Kanadas. Eestis tegeles kiirkohtingute populariseerimisega 2012-2013. aastal õpilasfirma KELM, kelle üritustelt käis käbi ligi 300 inimest. Kui enne toimus Eestis kiirkohtinguid vähe, siis nüüd on need üsna sage nähtus ja erinevate ürituste osa. Ka Tallinna Tudengipäevade üritust korraldab endise KELM-i meeskond — seekord vabatahtlikult ja nostalgiarõõmust.

Kuidas kiirkohtingul viie minuti jooksul võimalikult palju teise inimese kohta teada saada? Küsi avatud küsimusi. See tähendab, et hoia “kas”-küsimuste hulk minimaalne. Näita üles siirast huvi nende asjade vastu, mida vestluspartner sinuga jagab. Ära küsi liiga isiklikke küsimusi. Põnevaid ideid küsimuste jaoks leiab näiteks Arthur Aroni 36 küsimuse seast, mida internetist leida võib. Kui vestluse jooksul selgub teema, millest te sama palju huvitatud olete, tasuks sellele rõhku panna. Üldiselt tuleb kindlasti hoolitseda enda hügieeni ja korraliku välimuse eest. On tõestatud, et atraktiivsete inimestega koos veedetud aeg on meeldivam. Lisaks, otsused teise inimese ligitõmbavusest tehakse isegi vähem kui viie minutiga.

Juba sel laupäeval, 24. septembril toimub Tallinna Tudengipäevade raames kiirkohting Tudengideit 2016 kuni 26-aastastele tudengitele. Kiirkohtingul kohtuvad 10 naist ja 10 meest. Üritusele saabudes saab iga noormees endale rinnanumbri ning neiud juhatatakse eraldi nummerdatud laudade taha istuma. Igal osalejal on vastassoost partneriga tutvumiseks 5 minutit, mille järgselt heliseb kell ning iga noormees liigub järgmisesse lauda, et jätkata tutvumist järgmise neiuga. Kohtingute lõppedes, kui igaüks on kohtunud 10 vastassooesindajaga, saavad osalejad valida, kellega suhtlust jätkata. Kui soovid ühtivad, vahetatakse kontaktid. Tulemused on võimalik saada kohapeal või meiliaadressile. Üritusele on võimalik registreerida aadressil: www.kiirkohting.ee