Millised on asjad, millest kindlasti rääkida ei tohiks?

Ära räägi oma projektidest

Sa ei tea kunagi, kellele sa oma tulevikuplaanidest räägid. Ja on inimesi, kes võivad sinu plaane tagaselja teravalt kritiseerida või isegi sinu ideid enda heaks ära kasutada. Nende inimeste poolt, kes teevad kõik, et sa oma plaane täide viia ei saaks. Ja kes näevad vigu ka seal, kus neid ei ole. Kui sa tahad oma plaanidest rääkida, siis tee seda alles siis, kui oled nad ellu viinud.

Ära räägi oma heategudest

Pole midagi hullemat inimesest, kes uhkustab oma tegudega. Eriti heategudega. Hea tegemine on ainult kiiduväärt ja kõik teavad, et maailm vajab rohkem selliseid inimesi, kes teisi aitavad. Aga tehke seda omakasupüüdmatult ja ärge uhkustage sellega, mis te teinud olete.

Ära kiitle oma kangelastegudega

Kui sa oled teinud midagi kellegi päästmiseks või saanud hakkama muu kangelasteoga, siis pole vaja sellest kõigile rääkida. Kõige tähtsam on isiklik rahulolu, mis ehitab üles su enesehinnangu, teiste silmis võivad sinu teod paista teises valguses ja oma tegudest pidev korrutamine ei pane sind heasse valgusesse teiste silmis.

Ära räägi oma intiimelust

Mõnedest väga isiklikest ja intiimsetest asjadest ei tohiks mitte kellelegi rääkida. Kõik teemad, mis puudutavad su suhet, seksi või eraelu, peaksid sa hoidma iseendale ja neist pole vaja teistele rääkida.

Ära räägi oma vaimsest tarkusest

Vaimseid teadmisi peetakse rikkuseks, mis on nagu iga inimese maailmanägemus — erinev olenevalt inimesest. Sinu ideed, mõtted, analüüsivõime ja vaimne elu on asjad, millest ei ole vaja kõigiga rääkida.

Ära räägi oma pereprobleemidest

Kõik, mis toimub koduseinte vahel, peab sinna jääma. Oma pereprobleemidest rääkimine võib tunduda hea ja lohutust toovana, aga üldiselt võib see muuta ka asjad palju keerulisemaks. Ja samad probleemid võivad tunduda palju keerulisematena kui nad seda tegelikult on. Pereprobleeme saab lahendada ainult pere vahel ja neid ei tohiks koduseinte vahelt edasi levitada.

Ära räägi kõike edasi, mida sa kuuled

Pole mõtet rääkida edasi kõiki teiste inimeste probleeme või siis kritiseerida teisi inimesi — see on tühi energia kulutamine selle asemel, et teha midagi positiivset endale ja teistele.

Allikas: Kodused Lood