Olen väsinud olemast üksinda, olen jõudnud vanusesse, kus tahaks mõelda perele.
Mu ema ootab, et saaksin lapse, kuid ma ei näe oma tutvusringkonnas kedagi, kellega suhet luua.

Küsimus: Kas peaksin vahetama tööd, et tekiksid uued tuttavad? Töökohavahetus pole lihtne, kuid ma ei taha enam olla Bridget Jones, olen oma elust tõsiselt tüdinenud.

Heli Viira, psühholoog
Masendus ja lootusetus on tunded, mis tulevad masendavatest ja lootusetutest mõtetest. Need tunded omakorda mõjutavad meie käitumist: mõtted, tunded ja käitumine on kõik omavahel seotud ja mõjutavad üksteist. Et olukorda muuta, peame analüüsima oma mõtlemist ning arutlema selle üle, kas meie negatiivsetel mõtetel on tõepõhi all või väljendavad need lihtsalt kellegi arvamust ja kas selline mõtlemine on kasulik. Depressioon võtab ära tahtejõu ja motivatsiooni ning seetõttu on alguses väga raske näha lahendusi olukorra parandamiseks. Lisaks võimendab depressioonis olek vähemalt kümme korda kõike, mis juba halvasti, ja nii saabki alguse negatiivsuse nõiaring, kus kõik näib
Marie Claire mais 2009:
Penélope Cruz:
“Õnn peitub töös”

Parim
, mida õppisin emalt.

Mis on lahti
meeste seksiisuga?

Odüsseia generatsioon
: soovimatus ankrusse jääda.

10 võluvaimat
meigi- ja soengutrendi

Mood
: Bondi-tüdruku bikiinid
mõttetu… Seepärast peaks sellistes olukordades kindlasti kasutama professionaali abi: tõsisest depressioonist omapäi ülesaamine nõuab suurt tahtejõudu ja intensiivset mõttetegevust, seda aga jääb üle keskmise depressioonis olevatel inimestel pahatihti vajaka.

Kirja järgi otsustades pole teie muremõtted õnneks veel nii kaugele jõudnud, et piiraks teie sotsiaalset elu, perega suhtlemist ja töötamist. Mis aga tundub puuduvat, on positiivsus. See kõlab ehk klišeena, aga just positiivne olek ja positiivne mõtlemine muudavad meid partnerivalikul atraktiivseks ja aitavad elus edasi. Tervislik ports eneseusku, eneseaustust ja enesest lugupidamist aitavad nina püsti hoida ja silma paista.

Oma töös kuulen tihti, kuidas inimesed elavad kellelegi teisele — nad on üle võtnud reeglid oma vanematelt, tahtmised sõpradelt ja standardid töökaaslastelt. Mida nad ise tahavad, on ebaselge, sest iseseisev ja sõltumatu mõtlemine on vahest lausa hirmutav perspektiiv. See, et vanemad ootavad pere loomist ja et leidub 30aastaseid naisi, kellel on partner, ei tähenda ju tegelikult seda, et teie peate end norgu laskma. Bridget Jones oli julge riskija ja kartmata end väljendada sattus ta pahatihti piinlikesse olukordadesse. Kuid tema kadedust tekitav pealehakkamine ja oskus enda üle hiljem naerda olid omadused, mis teda alati edasi viisid ning masendusest päästsid.
Uued inimesed ja kohad aitavad alati uusi tuttavaid leida, kuid enne kui tööd vahetama hakkate, mõelge järele, miks te seda teete. Kui praegune töö on end ammendanud ning te tunnete, et see teid enam edasi ei vii, siis on uus algus uuel tööl hea energiasüst ja egotõstja. Põnev reis, hea raamat, huvitav hobi jms aitavad samuti tasakaalu leida. Terves kehas terve vaim: hoolige iseendast ja tegelege endaga, sest enesekindlus ja julgus ei lähe kunagi moest, need aitavad meil maailma hoopis laiemalt näha.


Bookmark and Share