Usaldust on murtud

Väga raske on taastada kord juba murtud usaldust. Inimesed võivad küll andestada, aga nad ei unusta. Usalduse ülesehitamine võtab kaua aega ja nõuab suhte mõlemalt osapoolelt palju pingutamist.

See võib uuesti juhtuda

Alati, kui juhtub midagi traagilist, jääb meisse hirm selle kordumise ees. Inimesel, keda kord on petetud, jääb alateadvusesse trauma ja üks on kindel, nüüd sa tead, milleks su partner võimeline on.

Sa oled sunnitud märkama tema teisi vigu

Petmine sunnib aega maha võtma ja suhet tõsiselt analüüsima. Usalduse reetmine võib sundida sind märkama olukorra sügavamaid tagamaid ning teisi teie suhte ja partneri vigu, millele sa varem palju tähelepanu ei pööranud.

Suhte edaspidine toimimine nõuab täielikku ausust

Usalduse taastamine nõuab suhte mõlemalt osapoolet täielikku ausust. Tõde on mõnikord valus kuulda, aga peale petmist teevad edaspidised valed palju kahju ja võivad potentsiaalselt suhte lõpetada. Ausus ja otsekohesus on edaspidi prioriteet number üks!

Su süda on murtud

Kunagi varem pole sind su kõige kallim inimene veel nii sügavalt haavanud. Kuigi suhte taastamine on võimalik, ei jää sinu tunded täpselt samasuguseks nagu nad olid varem. Mõnikord läheb suhe peale petmist paremaks, teinekord mitte.

Sa mõistad, et sul on mida, mille nimel pingutada

Kui sa otsustasid siiski suhtele võimaluse anda, siis see tähendab, et sul on olulised põhjused jätkamiseks. Ehk oli see midagi, mida sa enne ei mõistnud?

Suhe võib muutuda tugevamaks

Kuigi keegi ei peaks kogema petmist, et olla õnnelikus ja tugevas suhtes, siis mõned paarid suudavad valusa situatsiooni oma kasuks pöörata ja tulevad olukorrast välja tugevamana kui nad enne petmist olid. Tervenemiseks ei jää üle muud, kui rohkem panustada ja teist märgata, millest võib sündida midagi ilusat.

Allikas: Madamenoire