Naine vajab, et tema jagatavat armastust osataks vastu võtta ja seda hoitaks ning väärtustataks — alles siis tunneb ta end piisavalt turvaliselt, et realiseerida oma andeid maailmas laiemalt. Mehe puhul on vastupidi — mehel on vaja tunda, et tema tegevusvabadus oleks piiritu, alles siis saab ta naise armastuse vastu võtta. Kui mees tunneb end kuidagi ahistatuna, piiritletuna, nõudmiste ja tahtmiste all koormakandjana, siis ta sulgub, ei võta vastu naise poolt pisimaidki impulsse ning lukustub üksindusse. Seda pole võimalik otseselt silmaga näha, kuna see toimub hinges aga seda on näha mehe käitumises ja suhtumises.

Esimesed märguanded sellest on mehe agrassiivsus, mõnuainetelembus, enese suhtes hoolimatu ja ebamõistlikult riskialdis ning provokatiivne käitumine. Ühine tants mehe ja naise vahel, mis võib kesta terve elu, saab alguse naisest, kes on valinud õigetel ja teda ennast kõige kõrgemalt väärtustavatel alustel enda kõrvale austusväärse mehe, kinkinud talle oma tähelepanu ja armastuse ilma tingimusi või piiranguid esitamata ning lootmata ka kõikvõimalikele garantiidele (et suhe peab nüüd püsima aastakümneid). Sel juhul mees tunneb, et teda ei proovita püünisesse saada, avab oma hinge, võtab sinna vastu naise armastuse ja hakkab tegutsema selle nimel, et see leek nende vahel iialgi ei kustuks, vaid ainult suureneks. Naise ainus ülesanne sellise suhte püsimisel on meest austada, toetada, julgustada ja inspireerida.

Seega on üks tähtsamaid hetki just see valik, mille naine teeb meest enda kõrvale lubades. Naine, kes tunneb ennast vähe ja pealiskaudselt, teeb tõenäolisemalt valiku oma ego ja mitte hingevajadustest lähtuvalt ning peab taluma väga paljusid raskusi. Ego motiividel langetatud valikud on näiteks „mu sõbrannad on kõik abielus, ma tahan kalähiajal abielluda“, „ma tahan last“, „ma ei saa elus üksi hakkama, koos mehega on kergem“, „ma ei taha tööl käia, minu mees peab mulle võimaldama rikkaliku elu“, „parem napsitav mees, kui et olen üksik“, „selles vanuses planeerisin olla abielus ja kahe lapse ema, valin nende seast kes praegu on“. Milline on olnud teie algne motiiv suhte loomisel, sellisena püsib see aastaid. Hiljem on seda peaaegu võimatu muuta. Nende näidete puhul on selgelt võimalik märgata, et naine nõuab ja tahab, et tema elus toimuvad muudatused ja areng tekiksid mehe kaudu. Ehk siis mees (ja ka laps) on kui vahend(id). Aga üks on kindel — mees ja laps tunnevad selle ära!

Hingetasandi valikut iseloomustavad sõnad: „ma hindan suhtes kõrgelt ausust, soojust ja usaldusväärsust; ma soovin tegeleda endas nende väärtuste arendamisega“, „ma soovin abielluda ja emaks saada — ma uurin, loen ja kujunen selliseks emaks, kes teab, millist perekonda ta soovib luua ja ma uurin, millist tüüpi abielu mulle kõige paremini sobib“, „ma soovin hoolivat, armastavat ja tugevat meest — kas ma ise täna olen hooliv, armastav ja tugev naine?“. Maailm vastab teie kutsele 100%liselt. Seega, kui teie nõuate ja tahate, et keegi teie elu õnnelikuks teeks, siis te saategi endale täpselt sellise mehe, kes tahab täpselt sedasama — et teie teda õnnelikuks teeksite. Kui te ise olete harmooniline, soe ja armastav naine, siis te lihtsalt kõlate kokku harmoonilise, sooja ja armastava mehega. Nii lihtne see ongi.

Raamatuga saad pikemalt tutvuda Pilgrimi lehel!