Suhtlus

Õnnelik paar suhtleb omavahel. See on tõhusaim viis ennetada tõsisemate probleemide teket - rääkida selgeks pisivead jms enne, kui asjad hapuks lähevad. Korralik suhtlus tähendab üksteise kuulamist ja arutlemist probleemide üle. Lahendus on eesmärgiks, kompromiss on olulisim.

Pühendumus

On selge ja oluline, et paar ei sammu suhtesse mõttega lahutusest. Kui tekivad probleemid, siis peavad mõlemad panustama selleks, et suhe saaks korda ja kriisist üle. Kui üks pool libastub ja teeb vea, siis tuleb rahumeelselt läbi rääkida, andestada. Kui ollakse koos armastusest, siis ootab paari ka turvalisus kooselus.

Loobu ideaalist

Suhtes edukas paar teadvustab, et ei ole olemas ideaalset suhet. Paljud loovad endale illusiooni, et abiellu astud hingekaaslasega ja kõik kulgeb veatult ja toimib. Kui mõlemad pooled annavad aru ja mõistavad, et abielu kätkeb endas ka vaidlusi jms, siis seda tõenäolisem, et hoidutakse ebareaalsetest standarditest. See hoiab eemale asjatud pinged ja õpetab kannatlikkust väljavalitusse.

Kohtamine

Tähtis on hoida au sees romantika ka abielus, mitte ainult armumisaegsetel kohtingutel. Spontaansed, aga ka plaanitud väljasõidud jms annab paarile vabaduse olla teineteisega ja eemal argikohustusetst. Oma roll on ka näiteks sms-idel, mille kaudu saab anda tööpäeval märku, et suhe on tähtis ja ootad õhtut, et koos olla.

Huumor

Paar, kellele meeldib teineteise seltsis aega veeta, ajab sageli üksteist ka naerma. Abielu on küll tõsine seotus, kuid see ei tähenda, et sellesse surmtõsiselt suhtuma peaks. Naer on terviseks ja mida sagedamini on majas kuulda naeru, seda tervem ja nauditavam on suhe. Selleks on mitmeid võimalusi: veeta aega kahekesi, lastega või sõpradega. Olla võimeline naerma ka pärast pikka tööpäeva igapäevategevuste ja väljakutsete üle on edasiviiv.

Austus

Kuigi partnerid seovad kokku kaks elu, peab kumbki pool austama teisepoole vabadust. Mehel ja naisel võib olla väga erinev elufilsoofia ja huvid, kuid oluline on vastastikune austus. Ka mitte nõustumine peab olema viisakas. Paljudel paaridel mängivad olulist rolli ka erinevad usk ja kultuur. See nõuab üksteisega pikemat harjumist ja kannatllikkust, aga tuleb noppida positiivseid nüansse, mis aitavad suhet tervena hoida.

Omakasupüüdmatus

Õnnelikult toimivas abielus jagatkse oma tundeid, mõtteid jms, kuid jäetakse vajadusel vabadus vaikida. Tähtsad on aeg, tähelepanu ja kiindumus. Paar jagab raha, muid ressursse ja kohustusi. Kui need kolm on vabatahtlikud, loob see erilise tunde oma partneris. See näitab, et hoolid temast ja motiveerib samamoodi käituma.

Allikas: ehow.com