Iseenda armastamine

Armastades iseennast, oled võimeline armastama ka teisi. Õnnelikud inimesed loovad õnnelikke suhteid. Kui sa otsid õnne ja rahulolu suhtest, siis on see suhe juba ette läbi kukkunud. Sul tuleb kõigepealt leida iseennast, leida armastus enda seest ja olla õnnelik iseenda seltsis, alles siis tõmbad magnetina oma ellu ka hingesugulase.

Tolerantsus

Kui sa otsid perfektset ja ideaalset inimest, siis sa ei leia seda mitte kunagi. Hea suhte õnnestumiseks tuleb aktsepteerida teist poolt sellisena nagu ta on. Kui me oleme vabad ebavajalikest soovidest - milline peaks teine inimene meie arvates olema - siis ei pea me kunagi pettuma. Ebameeldivused teise inimese juures aitavad meil näha inimest sellisena nagu ta on. Mida rohkem teine inimene sind ärritab, seda rohkem on tal sulle õpetada.

Usaldamine

Usaldamine ei teki tavaliselt üleöö. Me kanname endaga kaasas mineviku suhteid, mis võivad tugevalt varjutada meie imelisi oleviku hetki. Ilma usalduseta aga suhe võimalik. Usaldamine tähendab ausust igas olukorras. Isegi tibatilluke vale võib purustada paljude aastate jooksul tekkinud usalduse sekundiga. Kui oled midagi lubanud, siis tee seda. Kui sa aga ei ole võimeline oma lubadust täitma, siis ütle seda, aga ära jäta lubadust lihtsalt "õhku rippuma". Et üldse kedagi teist usaldada, tuleb sul eelkõige usaldada iseennast. Ole aus enda tunnete suhtes, usalda oma keha ja vaistu. Kas sa tunned suhtes hirmu, armukadedust, viha või tunned end suhtes turvaliselt ja õnnelikult?

Pühendumine

Kui sina ja sinu partner olete valmis püsisuhteks, siis tuleks panna sellesse suhtesse kogu oma hing, aeg ja energia. Jagada kogu oma olemust, hinge ja maist vara.

Suhet alustades tuleb endale aru anda, et see on täiskohaga "töö". Kui sa ei ole valmis end 100% pühendama, siis parem ära alustagi.
Nurjunud suhte energia võetakse tahest-tahtmata endaga järgmisse suhtesse kaasa. Pikk ja õnnelik suhe saab toimida ainult siis kui mõlemad pooled seda soovivad.

Suhtlemine ja kuulamine

Kui paljud paarid jooksevad omadega rappa tänu sellele, et omavahel ei räägita, siis tegelikult osatakse veel vähem kuulata. Pole vaja karta valu ja pettumusi, rääkides saab lõpuks kõik klaariks, mitte ei jää sisse käärima. On väga oluline rääkida oma tunnetest, emotsioonidest ja soovidest kohe, kui nad tekivad, mitte oodata aastaid karika pilgeni saamist, et viimane tilk kaose vallandaks. Samas on oluline ka sõnadega ettevaatlik olla - kui emotsioonid on laes, on kerge solvanguid pilduda, mis pikaks ajaks meie meelde mantratena kajama jäävad.

Aeg teineteisega koosolemiseks

See on regulaarne kvaliteetaeg, kus ei ole lapsi, vanemaid, sõpru, kasse ega koeri. Teineteisega olemise aeg on suhte eluspüsimiseks vältimatu. See ei tähenda koos oma arvutitaga istumist või teleka vaatamist, pigem ikka ühist õhtusööki, jalutamist, südamest südamesse rääkimist, puhkust või või mis iganes tegevust koos nauditakse.

Aeg ka eraldi olemiseks

Veetes osa aega teineteisest eraldi ja tegeldes oma huvidega on sama tähtis kui koosvedetud aeg. See toob suhtesse värskust ning paneb paari teineteise järgi igatsema.

Spirituaalsus ja seksuaalsus on hädavajalikud, et nautida intiimset ja elutervet suhtet. Seks ei ole ainult füüsiline, vaid puudutab sügavalt meie hinge, mistõttu tuleks seksuaalenergiaga targalt ümber käia. Iga suhe peab kandma võimalikke tagajärgi, mille toob kaasa seksuaalenergia vahetamine. Hea seksuaalsuhe saab toimuda vaid siis, kui partnerite vahel toimub selge ja aus suhtlemine. Armatsedes oma armastatuga on seks väga võimas, energeetiline ja tervendav ning tõstab "taevasse". Kui aga partnerite vahel puuduvad positiivsed tunded või nad ei austa teineteist, siis on seks neile hävitava toimega. Seksuaalenergia mõistmine, avatud süda, usaldus ning oma hirmudest ja eelarvamustest vabanemine võimaldavad saada mehel ja naisel üheks ning näha teieneteise silmis kogu universumit. Kui seksi kogevad kaks teadlikku inimest, siis on see ilus ja püha ühendus mehe ja naise vahel. Seks on hingede ja teadlikkuse ühendamine, et kogeda kõrgemaid teadvuse seisundeid.

Teineteise isetu teenimine

See ei tähenda teineteise igat egoistliku soovi täitmist vaid südamest tulevat soovi anda teisele seda, mida ta sinult vajab. On see siis kaitse pakkumine, turvalisuse ja materiaalsuse tagamine või hellitamine ja hoolitsemine. See on justkui vastastikune andmine. Sa tahad jagada ja anda teisele seda, mdas sul anda on. Teineteise isetu teenimine muudab paari üheks. Neist saab kaks keha aga üks hing.

Allikas: Kehakeel.ee