1. Tunnista, kui oled eksinud

Kõik me teeme vigu. Ainuke viis, kuidas me saame paremaks inimeseks ja paremaks partneriks oma kaasale on see, kui me tunnistame oma vigu ja õpime neist. Su kallim on seda väärt, et ta kuuleks sinult sõnu “anna andeks”.

2. Aktsepteeri oma kaasa vigu

Muidugi on päevi, kui sa tahaksid oma kallima asjad ilma pikema jututa ukse taha tõsta. Ta on lihtsalt millegi nii lolliga hakkama saanud, et sa ei suuda isegi temaga samasse voodisse magama minna. Maga parem mõned ööd diivanil, kuni suudad talle andestada, mitte ära vähkre tema kõrval voodis, süda kibedust täis. Endale tuleb aega anda, et saaks halva minema lasta. 

3. Seisa oma kaasa eest — eriti avalikkuse ees

Kui juhtub selline asi, et oled oma kaasaga seltskonnas ja ta läheb kellegagi tuliselt vaidlema, siis ära kritiseeri teda, isegi kui tunned, et õigus on teisel poolel. Kui oledki ise oma kallimaga mingi teema puhul suurel lahkarvamusel, siis aruta seda temaga privaatselt.

4. Kui ärkad esimesena, tee kaasale kohvi

See ei nõua erilist vaeva, et ärgates ka talle kohvi teha (või ainult talle, kui sa ise kohvi ei joo) ja vahetevahel see ka lausa voodisse viia. See on tema jaoks armsaim päeva algus.

5. Võta tal raskel hetkel käest

Sõnadest alati ei piisa, kui su kaasal on emotsionaalselt raske hetk. Mõnikord sõnad ei sobigi ja sa nagunii ei teaks, mida öelda — sa ei peagi teadma, sa pole tema psühholoog. Aga kui sa võtad tal käest ja pigistad seda õrnalt, siis ta teab, et sa oled tema jaoks olemas.

6. Jäta meelde, millal su kallimal tuleb tööl oluline ja vastutusrikas koosolek

Tema tööasjad ei pruugi sind otseselt mõjutada, aga tema jaoks on oluline, et sa talle kaasa elaksid. Et tunda, et te astute selles hullumeelses maailmas külg-külje kõrval, peate te olema teineteise pingeliste hetkedega kursis.

7. Kingi mõttega kingitusi

Kui tahad oma kaasale midagi kinkida, siis mõtle hoolega, mis see võiks olla. Kui te mõlemad kingite teineteisele igal tähtpäeval suvalisis lilli, teineteise lemmikparfüümi ja poes esimesena näppu jäänud raamatuid, siis ei näita need mitte armastust ja hoolimist, vaid harjumust.

8. Haara poest lisaks toidukraamile pudel veini, et saaksite õhtul väikest “meie”-aega nautida

Muidugi on raske leida aega kahekesi olemiseks, eriti kui teil on lapsed, aga alati võib panna õhtul lapsed magama ja kahekesi diivanil koos veini ja lemmiksarjaga natuke miilustada.

9. Tunneta, kui su kallim vajab oma aega ja lase tal olla üksi

Selle tunnistamine, et su kaasa vajab ka omaette olemise aega, on paarisuhtes äärmiselt oluline. Ära võta seda isiklikult, aga anna oma kallimale ruumi, kui tal on vaja mingeid asju üksi, oma peas selgeks mõelda.

10. Kui lähed pärast tööd toidupoest läbi, osta kindlasti ka mingit tema lemmiktoitu

Armastus käib siiski alati ka kõhu kaudu. Sa oled nagunii poes ja pole ju raske osta tema lemmikküpsiseid, isegi kui sa neid ise mingil juhul nõus sööma pole. Või üks käntsakas liha, kuigi oled ise taimetoitlane.

11. Tee ära see majapidamistöö, mida tema vihkab — lihtsalt sellepärast, et ta seda vihkab

Võib-olla tal tuleb oksemaik kurku, kui ta kasvõi mõtleb tualetipoti pesemise peale. Võib-olla sinu jaoks pole WC küürimine üldse hull, aga sa oled lapsest saati nõude pesemist vihanud — las tema teeb siis seda. Ühesõnaga: jagage kodused tööd selle järgi ära, kumb mida vähem vihkam ja olete mõlemad õnnelikud.

12. Ütle talle, et sa mõtled ta peale

Selle asemel, et vuristada talle telefonis ette ainult seda, mida poest vaja on või viriseda oma tüütu tööpäeva üle, ütle talle, et sa mõtled ta peale ja ootad juba õhtut, sest siis saate koos olla. Tuleta meelde teie telefonikõnesid, kui olite alles “noored ja armunud”. Te helistasite selleks, et kuulda teineteise häält. Nii tore on ju saada vahel kõnesid, mille ainus põhjus on see, et keegi su järele igatseb.

13. Täna teda

See, kui su kallim sinu jaoks midagi teeb, ei ole enesestmõistetav.  Me teeme teineteise jaoks ilusaid asju, kuna me väärtustame oma suhet ja me väärtustame teise inimese otsust, et ta tahab olla sinuga koos — otsust, mida tuleb teha iga päev uuesti. Selle eest oma tänulikkuse näitamine on vähim, mida me saame teha ja suurendab su kallima soovi sulle veelgi rohkem rõõmu ja naudingut pakkuda.

Allikas: She Knows