1. Negatiivsete emotsioonide välja saamine

Pole midgai hullemat, kui kõige halva endasse imemine ja kogumine. Paratamatult muutuvad sellised inimesed tiksuvateks pommideks, kes ükskord kergema ärrituse peale plahvatavad ja kõik negatiivse endast välja lasevad. Selline asi aga ei mõju hästi mitte kellelegi.

Targemad inimesed tegelevad hinge puhastamisega väikeste perioodide tagant. Nad ei kogu ega säilita viha. See ei tähenda loomulikult seda, et oma kallimaga iga õhtu riidlema peaksid. Loomulikult mitte. Lihtsalt, anna teada, kui sulle midagi ei meeldi või milleski eriarvamusele jääd. Ära pelga konflikti. Ole avatud!

2. Partneri parem mõistmine

Tülide käigus õpime me oma kaaslaseid tundma. Me saame aru, mis neid ärritab ning mis mitte. Seeläbi tugevneb ka side. Hea “tüli” või arusaamatus tähendab seda, et mõlemad pooled saavad oma muresid segamatult jagada ning arvamuse välja öelda. Kuula oma kallimat, sa võid tema kohta nii mõndagi õppida.

3. Kompromissi harjutamine

Arukas tüli ei peaks lõppema võitja ja kaotajaga. Asi peaks lõppema kompromissi ning lahenduse leidmisega. Vastasel juhul hakkab üks teist järjekordselt halba emotsiooni koguma ning tekib lumepalliefekt. Lõpetuseks olete aga tagasi algpunktis, kus üks ei räägi ja teine ainult õiendab.

Tülitsemisoskuste lihvimine ei ole lihtne protsess. Küll aga nagu igal muul juhul, teeb harjutamine meistriks.

Edukat argumenteerimist!