Näiteks Suurbritannias on abielupaarid vait kümme päeva aastas, selgus 3000 abieluinimese küsitlemisest. Nädalas tülitsevad paarid umbes kaks korda. Pärast tüli ei räägi nad teineteisega keskmiselt kaks tundi ja 14 minutit.

Aastas tuleb tülisid ühe paari kohta 104, kokku kestavad need üheksa päeva, 16 tundi ja 16 minutit.

Kuus inimest kümnest keelduvad pärast tüli suudlemast ja kiiresti leppimast, eelistades pigem mossitada kui tunnistada, et neil ei pruukinud õigus olla.

Kui kaua aega mitte rääkida, hakkavad inimesed aga teineteisest puudust tundma ja tahtma midagi öelda. Viiendik küsitlusele vastanuist möönis, et nad on liiga kangekaelsed, et vabandust paluda. 14 protsendil on aga komme tülitsedes kodust minema tormata, selle asemel et probleem lahendada.

Vähem kui pool paaridest tunnistas, et on teise poole suhtes hoolimatud või liiga kriitilised. 36 protsendi paaride vaidlused tekivad pelgalt seetõttu, et nad on hakanud teineteist liiga iseenesestmõistetavana võtma. 34 protsenti paare tülitsevad igal nädalal raha pärast.

24 protsenti paare väitis, et tüli tekkimiseks piisab kadunud autovõtmetest, aluspesust või teleripuldist. 15 protsenti tülitseb lastekasvatamise teemadel.

Veel tülipõhjusi: teelt eksimine autoga sõites, see, et kunagi koos väljas ei käida, ebarahuldav seksuaalelu.

Liigne telerivahtimine ja armukadedus teise poole lähedaste sõprade suhtes kuuluvad samuti tülikiskumise põhjuste esikümnesse.

Rohkem kui pool paare ütles, et leppimiseks ja andestamiseks piisab lihtsast lausest „palun vabandust“. Iga teise vastanu arvates oli aga raske mossitamist lõpetada. 55 protsendil jääb isegi pärast tüli põhjuse unustusehõlma vajumist partneri vastu okas hinge.

76 protsenti paare arvas, et nägelemine kuulub iga normaalse suhte juurde. 66 protsendi arvates on pärast leppimist suhted partneriga eriti head.

Hiljutine USA psühholoogide läbi viidud uuring näitas aga, et hädise mehega abiellumine kahjustab tõenäoliselt naise tervist, tuues kaasa südame- või isegi suhkruhaiguse.

Allikas: Mail Online