Nad ütlesid, et neil on minu pärast mure, sest ma joon liiga palju. Pudel veini läheb mõnel õhtul kodus, sõbrannadega väljas kulub kokteile üksjagu, sauna lähen õllega ja janu kustutan siidriga. Sõbrad arvasid, et seda on liiga palju liiga lühikese aja jooksul.

Tõsi, mulle meeldib alkohol, ma ei eitagi seda. Praegu on tööl väga pingeline aeg, pean tegema ületunde ja ülemus käib täiega närvidele. Koju jõuan hilisõhtul ja tavaliselt nutan siis peatäie. Elan üksi, elukaaslast ega lemmikloomi pole, järelikult pole ka kellelegi oma rasket saatust kurta, kedagi õhtul kaissu võtta ja keegi ei lohuta mind. Vein rahustab ja toob hea une. Mõnikord käin sõprade ja sõbrannadega väljas, suvel muidugi tihedamini kui talvel. Grillpeod, ööklubid, sünnipäevad, festivalid jne — ikka mõned napsud võetakse sellistel üritustel.

Ma ei saa aru, mida nad närveerivad. Ma ei muutu juues agressiivseks nagu mõned teised, keda ma tean, ma ei hakka tüli norima ega kellegagi kaklema. Vastupidi — joogise peaga olen hoopis lõbusam ja seltskondlikum kui tavaliselt. Pärast tööpäeva otse peole minnes olengi väsinud ja väike siider või kokteil toovad mõnusa surina sisse ja äratavad mu üles.
Ma ei oksenda kellegi kodu täis ega urineeri avalikult, ei määri ennast suvalistele jorssidele kaela ega ürita sõbranna meest ära sebida. Vintis peaga säilib enesekontroll täielikult ja käitun võib-olla natuke elavamalt kui kaine peaga. Ma tean, et ma ei ole sõltuvuses ja mul ei ole mingi probleem kuu aega kaine olla, kui ma tahan. Ma lihtsalt ei taha. Mis selles siis halba on!!!

Olen ausalt öeldes oma sõprade peale täitsa solvunud. Neil pole õrna aimugi, millises eluetapis ma praegu olen ja kui pingeline on mu töö. Inimestel, kes on õnnelikus abielus ja töötavad kaheksast viieni ei saagi mingeid muresid olla, mis õigusega nad tulevad mind noomima, kui mina endale lõõgastumiseks teised variandid olen leidnud. See, et nemad joovad terve peo jooksul ühe klaasi veini ja mina joon kolm, ei tähenda, et neil oleks õigus ja ma olen alkohoolik. Pole minu mure, et nad rohkem ei kannata…

Igatahes, tahaks teada, mida arvatakse — kui palju on naise jaoks liiga palju ja millal võib öelda, et naine on alkohoolik?