Erin W. Coloradost: “Kui minuga või mu ümber juhtub midagi veidrat, siis on esimene inimene, kellega ma seda jagada tahan, alati minu abikaasa.”

Ekspert kommenteerib: kui sinu kaaslane on see, kellega sa kõike, mida sa näed või kuuled, jagada tahad, siis on tõesti väga tõenäoline, et see suhe jääb kestma. Kõige kauem kestavad suhted paaridel, kes on ennekõike teineteise parimad sõbrad.

Amanda K. Washingtonist: “Olulisem kui see, et me kõik majapidamistööd ja tüütud kohustused alati 50/50 omavahel ära jaotaks, on see, et me tunneme, et me oleme samas tiimis.”

Ekspert kommenteerib: tõepoolest pole alati vaja jagada kõik tööd pooleks, et mõlemad kindlasti sama palju panustaks. Oluline on hoopis see, et abikaasad tunneks, et see, mida nad teevad, on nende mõlema huvides ja teineteisele ka ausalt tunnistaks, kui nad enam ei jaksa ja abi vajavad.

Aurea B. Californiast: “Ta ikka veel üllatab mind. Hiljuti ühel üritusel kargas ta lihtsalt püsti ja hakkas mulle laulma — ma isegi ei teadnud, et ta laulda oskab.”

Ekspert kommenteerib: suuri asju muidugi ei tasu teineteise eest pika suhte jooksul varjata, aga võtta salaja näiteks hääleseade- või stepptantsutunde ja sellega hiljem oma kaasat üllatada on suurepärane viis oma suhte värskendamiseks ja tugevamaks muutmiseks. Oluline on selle juures ka see, et kui inimene selliseid asju teeb, pole ta järelikult liiga mugav, vaid talle meeldib ennast arendada.

Becka N. Torontost: Mitte keegi ei suuda mind nii vihale ajada kui mu abikaasa — isegi mu ema mitte —, aga ometi ei vahetaks ma teda mitte kellegi vastu.”

Ekspert kommenteerib: viha on täiesti normaalne tunne ja seda peabki vahepeal välja elama. Paarid, kes üldse ei tülitse, peidavad endasse tihti palju viha ja valu, mis pole üldse hea variant, sest sööb inimesi seest. Üks hea ja kirglik tüli puhastab inimesi — kui seda muidugi liiga tihti ei juhtu. Ja leppimine on ju kõigi lemmik.

Krissy J. New Jerseyst: “Mul pole koos temaga kunagi igav — isegi kui me veedame terve pühapäeva oma aias peenraid multšides.”

Ekspert kommenteerib: kui kahel inimesel on koos lõbus ka igavat ja rutiinset asja tehes, siis see on tõeliselt hea suhte märk. Nad ei pea langevarjuhüpet korraldama, et nende elu huvitav oleks — inimene nende kõrval on huvitavam kui miski muu. Eks selleks peab huumorisoon klappima ja muidugi tuleb ka ikka pingutada, et teist lõbustada, mitte diivaninurgas mossitada.

Mis hoiab sinu suhte tugeva?

Allikas: Redbook