Cambridge ülikooli evolutsioonibioloogia teadlane väidab, et meeste silmis on naise kõige suuremaks väärtuseks nutikus. Olgugi, et läänekultuuris on suured rinnad ja kaunis keha kujundatud naiselikkuse sümboliks, siis partneri valimisel ja laste ema otsimisel saab määravaks siiski ajumaht. Teadlane David Bainbridge on veendunud, et intelligentsus on kõige olulisem aspekt, kuna see näitab, et tulevane kaasa suudab olla vastutustundlik lapsevanem.

Tarkus näitab ka seda, et küllap on ka naine pärit perekonnast, mis haridust ja nutikust oluliseks peab. See tähendab, et tema eest on vanemate poolt hoolt kantud, mis omakorda viitab heale tervisele. See võib ka olla viide sellele, miks näiteks George Clooney endale just targa naise valis.

Olgu selle ajuga kuidas on, siiski mängib mehe saamisel rolli ka geneetika. Ideaalne naine on lisaks heale mõistusele ka veel sümmeetrilise näo ja kehaga. Ideaalis peaks kurvikus paiknema just puusapiirkonnas ja piht peenike olema — liivakellafiguur on see, mida mehed oma kõrvale igatsevad. See on selge märk sellest, et naine suudab raseduse edukalt lõpuni kanda ja ka terve beebi sünnitada.

Allikas: Telegraph