California ülikooli teadlased võtsid enda südameasjaks leida vastus küsimusele, mis on mehi juba aegade-algusest piinanud — kas naised peavad partneri valimisel oluliseks ka mehe pikkust? Neile, kes on kompaktsemat kasvu, see uudis kahjuks positiivne ei ole. Uuringus osales üle 60 tuhande heteroseksuaalse mehe ning tulemustest selgus, et lühematel on elu jooksul pikematest kaaslastest üks või lausa kolm seksuaalpartnerit vähem olnud.

“Need tulemused kinnitavad, et pikkus on armastuseturul oluline määraja,” kommenteerib tulemusi dr David Frederick ja lisas, et nende uuring on korduvalt näidanud tõsiasja — naistele meeldivad mehed, kes on neist pikemad. “Võib-olla täiesti tõenäoline, et paljude naiste jaoks on olemas ka kasvupiir, millest allpool olevaid mehi nad isegi vaatama ei hakka,” arvab doktor Frederick. Teadlased usuvad, et tulemuste põhjused on üsnagi primitiivsed — naised näevad pikemates meestes lihtsalt paremat geneetilist potentsiaali selleks, et ka järglased pikad ja tugevad ning terved tuleksid. Kindlasti mängib rolli ka sotsiaalkultuuriline osa — pikkust seostatakse sageli tunnustuse ja majandusliku heaoluga.

Kui lühikeste meeste jaoks on see kõik justkui hukatus-uudis, siis uuring annab vallalistele ülekaalulistele meestele siiski julgustust juurde. Tuleb välja, et just neil on kõige rohkem seksuaalpartnereid. Aga ka siin on konks. Iroonia peitub selles, et need numbrid kehtivad nende kohta, kes ei ole mitte lihtsalt paksud, vaid on “ülekaalu” oma lihaselise torso ja suurte musklitega saavutanud. Ehk siis tegemist on meestega, kelle kehamassiindeks võib olla kõrge, kuid liigsetest rasvavoltidest pole neil haisugi. Näiteks nagu Brad Pitt Kaklusklubi filmis:

“Mehed, kes on jõulised ja sportliku kehaehitusega on need, kellel on kõige suurem arv seksuaalpartnereid ja need, kes on naiste poolt kõige rohkem ihaldatud,” kommenteerib dr Frederick. Sarnane trend kehtib tegelikult ka naiste kohta — statistikast selgub, et väikesed ja alakaalulised naised meestele eriti peale ei lähe.

Ehk on nüüd põhjust kahetseda, et ema poolt tungivalt soovitatud pudrukaussi väiksena siiski tühjaks süüa ei tahtnud.. Et süümepiinu veelgi suurendada, siis siin on galerii viiest kuumast ja pikast mehest, kelle peale iga naise suu vett jooksma hakkab. Halleluuja!