1. Tee "mina"-nimekiri

Kirjuta üles kõik asjad, mida sa oma kallimalt ootad ja millest tal sinu meelest hetkel vajaka jääb. Näiteks armastus, hellus, hoolivus, oskus kuulata, tähelepanelikkus, romantilisus jne. Ja iga kord, kui oled mõne märksõna kirja pannud, tunnista endale ausalt, kas sinul endal on see omadus olemas ja kas sa näitad seda oma kallimale. Ei? Siis on ka sul endal veel päris palju arenguruumi. Üks suur viga, mida suhtes tehakse, on eeldamine, et kallim peab sind panema end hästi tundma. Tegelikult on see sinu enda kohustus ning mida rohkem kõik oma nimekirjas olevaid emotsioone kallimale näitad, seda rohkem tahab ta sulle ka midagi vastu anda.

2. Tunnista oma vigu

Tavaliselt süüdistame suhte purunemises ainult oma kaaslast ning unustame peeglisse vaadata. Anna endale aru ja tunnista ka kallimale, mida sina oled valesti teinud ja mida võiksid teha paremini, et suhe uuesti tööle hakkaks. See julgustab ka teda avameelselt oma vigadest rääkima ning tulemuseks saate produktiivse ja informatiivse dialoogi, millest on teil mõlemil palju õppida.

3. Ära eelda alati negatiivset

Kui korrutad endale pidevalt: "ta ei armasta mind, ta on täiesti mõttetu, ta ei saa millegagi hakkama, meie suhtest ei tule nagunii midagi välja," siis just nii lähebki. Sul on võimalik valida, mida sa mõtled ja kuidas sa end programmeerid. Proovi hoopis niipidi, et hakkad keskenduma positiivsele ja mõtled: "ta armastab mind, ta on tubli, ta saab hakkama ja meie suhe saab toimima!"

4. Paranda kõigepealt vanad haavad

Vana suhte haavad ja probleemid kantakse liigagi tihti uude suhtesse üle ning need jäävadki häirima ja võivad lõpuks ka uuele suhtele vee peale tõmmata. Sina ja su partner peaksite neist ausa ja südamest südamesse vestluse teel neist jagu saama ja mitte laskma neil probleemidel oma suhet ära lõhkuda. "Mida sa kardad? Miks sa mind eemale lükkad? Mida ma saaksin teha, et sa õnnelik oleksid?" Need on küsimused, mis tuleb teil kindlasti läbi rääkida ning olla sealjuures täiesti aus.

5. Lõpeta püüd oma partnerit muuta

Sa annad endast parima ja püüad kuis jaksad, et olla oma abikaasale parim kaaslane, kuid tema käitumine ajab sind täiesti marru. Mis mõttes ta ei korista enda järel ja mis mõttes ta ei ütle sulle kogu aeg, et ta sind armastab?! Mida kiiremini sa mõistad, et sa ei suuda täiskasvanud inimest muuta, seda rohkem närvirakke sa endal kokku hoiad. Teise inimeste vigade ja puudustega leppimine ning nendega arvestamine on pikaajalise ja püsiva suhte üks peamisi alustalasid.

6. Tehke koos midagi toredat

Tuletage meelde kaks tegevust, mida te oma suhte alguses pidevalt tegite - kvaliteetaja veetmine ning teineteisele oma tunnete avaldamine. Praeguseks on need jäänud kodutööde, tööstressi, lastekasvatamise ja paljude muude murede taha peitu.
Selleks, et omavaheline hea side taastada, võtke igal õhtul natuke aega ja rääkige kolmest toredast asjast, mis päeva jooksul juhtusid, ja sellest, kuidas te end tundsite. Samuti võiksite end kokku võtta ning oma tundeid heade sõnade, kingituste, armsate žestide ja puudutuste kaudu iga päev kinnitada. Alusta sina sellega ja näed peagi, kuidas kallim kaasa tuleb, sest armastus toodab armastust!

7. Kujutle tulevikku pärast lahutust

Sa pead väga põhjalikult läbi mõtlema, mida lahutus sinu jaoks tegelikult kaasa toob. See punkt ei ole kindlasti mõeldud neile naistele, kes on vägivaldses suhtes, vaid neile, kes on lihtsalt oma mehest väsinud või tüdinud ja hirmutavad partnerit iga eksimuse pärast lahutusega. Aga mis saab siis, kui mees järgmine kord ütlebki: "Okei, aitab, lahutame siis ära!" Kas sa ikka tõesti tahad seda? Oled kindel, et elu ilma temata on parem kui elu koos temaga?

Allikas: Redbook