Kuidas ja miks võistlejaga sõbruneda, sõltub sellest kuidas armukolmnurk kujunes. Variante on kolm:

  • Sa armusid mehesse, kes pole enam vaba;
  • Sul ja su elukaaslasel on sinu meelest olnud pikk ja stabiiline suhe;
  • Sina ja su parim sõbratar avastate, et teile meeldib üks ja sama mees.

Kuid ikkagi — miks sellisel puhul sõprust alustada või jätkata?

Juba ainuüksi seepärast, et head suhted on tülitsemisest palju etem variant. Ning sa hoiad oma närve ja tervist, kulutamata oma energiat millelegi tühisele. Pealegi võivad head suhted ja nende hoidmine muutuda sulle elustiiliks. Võib juhtuda, et lõpuks äratad nii teises naises ehk isegi südametunnistuse: sina oled ju temaga siiras ja sõbralik, samas kui tema mõtleb ainult oma heaolule — kuidas mees endale võita.

Taktika ja strateegia

Sõbruneda tasub ka teatavatel poliitilistel põhjustel. Näiteks: said teada, et mees, kellesse oled armunud, on juba kellegagi seotud.

Jah, tunnistagem — see pole üldiselt eriti aus, kuid kui sul pole jõudu oma tunnetega muul moel toime tulla, püüa mehe väljavalituga sõbruneda. Ainuüksi selleks, et mehe tähelepanust nii ka ise osa saada.

Mees näeb sind ehk isegi nö teises valguses: juhul, kui valmistate oma uue sõbratari kodus mõne hõrgu roa või olete sõbranna koju täpselt sobivad kardinad õmmelnud. Või siis ajad mehe oma juuresolekuga lihtsalt segaduse — istudes mõned pikad minutid tugitoolis, ise samas mõistatuslikult vaikides. Siis aga tõused ja lahkud, jättes endast järele vaid kerge lõhnaaroomi.

Või hoopis selline variant: kutsu uus sõbratar koos oma mehega endale külla. Kostitad neid, jätad suurepärase mulje ning pärast sellist õhtut tõmbud tagasi. Oled vaikne ja tagasihoidlik. Teadlikult. Sest nii peab mees valima.

Kui sul on juba oma võistlejannaga soe ja sõbralik suhe, saad võimaluse (kuigi ka see pole just aus) koguda infot oma „ihaldusobjekti” kohta. Sõbrannalt kuuled sa ju kõige paremini, mida su ihaldatu armastab või mida silma otsaski ei sallida. Muuhulgas võid kuulda ehk sedagi, millised naised mehele meeldivad ning mis ajal ja millisel tänavanurgal peaksid sa justkui juhuslikult näiteks paduvihmas seisma, et tema autole peale sattuda. Muidugi võib ka juhtuda, et saad teada midagi nii koletut, et su tunnetele saabub korrapealt lõpp. Siit edasi on olukord sinu jaoks lahendatud — mehest on lihtne eemale hoida.

Vastuseta jäävad küsimused

Sõbrunedes aga oma mehe uue silmarõõmuga, kellest saad sa teada pärast viite aastat pilvitut kooseluõnne, esita enesele kõige pealt küsimus: „Miks ometi?”

Suhtelõhkujat tundma õppides saad teha mõistlikke järeldusi ning leida vastuse küsimusele: mis siis meie suhtes juhtus.

Arvestada tuleb sul aga sellega, et vastuseta jäävad küsimused:: „Mille poolest ta minust parem on?” või „Mida ma küll valesti tegin?” Ah et miks? Sest tegelikult polegi su rivaal sinust nö parem. Oled ehk kuulnud, et valesti tegemine on harva põhjus, miks lahku minnakse. Lahku minnakse hoopis sagedamini seetõttu, et inimesed lihtsalt ei sobi omavahel. Või et tunded on kadunud või hoopis seepärast, et oled partneri isikuomadusi hinnates eksinud.

Just sellest viimasest — isikuomadused — võikski siis alustada. Kui oled intelligentne, haritud ning edukas karjäärinaine, su elukaaslane aga eelistab naist, kes on oma elus ehk vaid ühe raamatu läbi lugenud, kuid selle eest valmistab tohutult maitsvaid kotlette, pole vaja teha järeldust, et pead kiiresti rumalaks hakkama ja maksku mis maksab, koduseid töid tegema hakkama.

Mõtle hästi järele: äkki on sinu partneri jaoks oluline hoopis miski muu. Ehk ei huvitagi meest kõik see, mis sinu jaoks oluline on olnud. Seega on teie kooselu olnud algusest peale purunemisele määratud. Järelikult polegi kurvastamiseks põhjust.

On muidugi ka teine variant — selgita välja, kas su mees läheb teise naise või hoopis tema kotlettide juurde. Sel juhul õpi kiirelt kotlette küpsetama ning vaata, mis edasi saab.

Igal juhul, kui näed rivaali, mõistad ka palju paremini oma elukaaslast. Jah, sa tõded nukralt ja pettunultki: arvasin, et minu mees on teistsugune. Kuid stopp — see mõte polegi nii hirmus, kui esialgu näib. Jah, nii sa ARVASID, kuid alles nüüd oli sul võimalus esmakordselt näha, kellega sa tegelikult koos oled elanud.

Kui võitja selles kolmnurgas oled sina, siis tea, et avastades oma kaasas senitundmata väärtusi ja omadusi, on ka teie omavahelin suhe muutunud … palju rikkamaks.

Luurele

Et oma silmarõõmule kasulikku teavet edasi anda, tuleb sul sõprust temakesega kavalalt kasutada. Näiteks nii, et jutustad oma elust uskumatuid lugusid. Ühesõnaga — üllata sõbratari ning tea, et sel naisel läheb vaja väga suurt tahtejõudu ning vaoshoitust, et sinust oma s.t. Sinu kallimale mitte rääkida. Kui nii, siis oled sa peaaegu jõudnud eesmärgini! Ilmudes koos võistlejaga sinna, kus sind ja temakest võrdlema hakatakse, on targem tegu, kui istuda kodus peegli ees ning otsida enda puudusi.

Mehe jaoks on sinu ja temakese sõprus täielik ootamatus. Ka mees saab võimaluse vaadata teid mõlemaid — täiesti uue pilguga. Kuid ära unusta: temake peab uskuma jääma, et sinu selline käitumine on puhas juhus, mitte ükskõiksus mehe reetlikkuse suhtes. Muidugi võib juhtuda ka nii, et kui sa oma praegust rivaali lähemalt tundma õpid, muutub teie sõprus päris ehtsaks ning sümpaatia ei jäta enam rivaalitsemisele ruumi.

Tüliõun

Küsi eneselt, kas tasub üldse tülitseda mingi, olgugi et ihaldusväärse, mehe pärast sõbratariga, kellega olete lapsepõlvest saadik lahutamatud olnud? Vastus on: kindlasti mitte.

Sõbratar on lähedane inimene. Kas lähedaseks saab ka mees, kellesse mõlemad kiinduda olete jõudnud, pole veel selge. Ning eneseohverdus: „kolmas peab lahkuma”, pole lahendus.

Kummaline küll, kuid meest on vahel isegi kergem justnimelt kahekesi võita. Kui mees ei oota tõsist suhet, siis tekib tal sellises olukorras ohutuse tunne: flirdi ja romaani vahel on ju ometi selge vahe. Ning sel juhul pole enam nö armukolmnurka, on lihtsalt meeldiv seltskond. Finišisirgel võta sõbannaga korraks aeg maha ning — jälle kord — lase mehel valida. Kui sa sõbratariga pärast mehe otsust riidu ei läinud, siis on teie sõprus vankumatu.

Hoopis teine lugu on aga siis, kui mees murrab sulle sõbratariga juba ette truudust. Siis oled valiku ees: kas lööd lahku nii sõbrannast kui mehest, detailidesse laskumata. Või kuulad ära mõlemad osapooled, ning otsustad, kuidas oma eluga edasi minna. See aga sõltub kõik juba sinu iseloomust.

Lõpetuseks

Rivaaliga sõbrustamine on samm, mis nõuab tõelist mehisust. Enamus naisi kardab võistleja ilmumist juba ette paaniliselt, sest äkki on too tõepoolest parem ja ilusam. Sellised naised ei kujuta rivaaliga kohtumisel ei enese ega tolle teise naise reaktsiooni üldse ette. Kuid tegelikult ongi just tutvus kindlaim viis hirmust lahti saamiseks. Sellised kohtumised arendavad teadlikkust ning aitavad kaasa isiksuse kasvule.

Kuidas sa temakesest teada said ning mil viisil leidsid tema telefoninumbri, on ja jäägu sinu saladuseks. Raske, kuid kangelaslik tegu on helistada või minna ja öelda: „Tere, mina olen… Kas te olete minust kuulnud?”

Ning seejärel vaadata, kuidas temake reageerib.

Fakt on, et sellistest kohtumistest kujuneb sõprus siiski haruharva. Kuid juhuslikud kokkusaamised kuluvad marjaks ära. Võib juhtuda, et kui oled temakesega pisut enam tuttav, ei tekkigi sul üldse mingit soovi naisega sõbruneda. Sest see suhe oleks sinu jaoks igav. Lase siis oma kallikesel minna, sest sellele mehele meeldivadki ilmselt igavad naised.