Lahkuminekuga kaasnev trauma tõstab üles mitmeid küimusi. Mida ma valesti tegin? Kas ma leian oma ellu uue armastuse? Kas oma eksi armastamine on normaalne? Sellised mõtted on tavalised ja me kõik kogeme neid peale lahkuminekut. Siinkohal puuduvad õiged vastused. Jagame sinuga nippe, mis on meil aidanud rasketest aegadest võitjana välja tulla.

Kasuta oma kujutulusvõimet

Üks võimalus terveneda, on oma oma peas läbi mängida stsenaariumid, mis oleksid su suhet edasi viinud, aga te ei saanud võimalust neid rakendada. See aitab läbi töötada lahendamata emotsioone, mis sul eksile mõeldes üles kerkivad. Kujutle ette, et istud oma endise partneriga mugavas ja turvalises keskkonnas ja räägid talle ausalt kõik südamelt ära. Ütle välja kõik, mis su sisse kuhjunud on. See praktika on eriti kasulik, kui su eelmises suhtes esines probleeme tunnete avaldamise või avatud suhtlemisega. Me lubame, et sul hakkab kergem!

Ela oma viha füüsiliselt välja

Verbaalselt emotsioonide välja elamine on kasulik. Füüsiliselt selle tegemine annab sulle lisaks ka tugeva supernaise enesetunde ning miks ka mitte hea rannavormi!? Pane end kirja kohalikku poksitrenni või mine loodusesse, kus saad jalgu trampida, joosta ja karjuda. Veel on võimalus elada oma emotsioone välja kodus oma patjade peal, kes on valmis sind kaissu võtma ka peale korralikku viharavi.

Kirjuta oma eksile kiri (ära saada seda ära!)

Oma tunnete kirja panemine omab sarnast tervendavat mõju, kui kujutletav vestlus oma ekspartneriga. Selle praktika eesmärk on jõuda iseendas selgusele ja vabaneda südamesse kinni jäänud tunnetest. Me naised katsetame pidevalt erinevaid detox dieete ja puhastame oma keha. Nüüd on aeg teha sama oma sisemaailmaga.

Mediteeri

Meditatsioon on üks parimatest viisideks saada oma pea tühjaks ja vabaneda ärevusest ning depressioonist. Meditatsioonipraktikaid on väga palju ja kõigile leidub midagi. Üks võimalus on leida rahulik koht istumiseks või pikutamiseks, panna silmad kinni ja kujutada ette kohta, kus sa tunned end hästi. Seejärel tasub keskenduda oma hingamisele ja lasta oma mõtetel lennata. Levinud on arvamus, et mediteerides ei tohi millelegi mõelda, tegelikkuses tuleb oma mõtteid lihtsalt teadvustada nendesse kinni jäämata.

Internetiavarus on täis ka erinevaid audioklippe ja juhendatud programme, mis töötavad samuti hästi — neile on peale loetud rahustavad ja sind juhendavad tekstid.

Need, kes tunnevad, et üksi olemine on liiga karm, võivad proovida joogat, millel on mediteerimisega sarnased hüved. Lisaks võid sa joogaklassist leida omale uued ägedad sõbrannad.

Roni oma peast välja

Obsessiivsetest ja negatiivsetest mõtetest vabanemiseks on parim viis hoida end tegevuses. Vastasel juhul veedad sa päevi kurvastades. Me kinnitame, et kõik sinu tunded on normaalsed ja meiegi oleme neid läbi elanud. Mine jalutama, loe oma lemmikraamatut, tee trenni, veeda aega sõpradega ja väldi isolatsioonis istumist. Samuti aitab ka hea muusika.

Ühel päeval ärkad sa üled ja avastad, et kõik on jälle hästi.

Allikas: My Domaine