Kuigi kohtingumaailm tundub kui tõeline väljakutse, siis kui satud ühel hetkel kokku kellegagi, kes tõesti tundub olevat see õige, jääb siiski kummitama üks küsimus — kas see on ikkagi see või on tegemist järjekordse mööduva tundega? Kas sa oled ikka valmis selle erilise inimesega paikseks jääma? Kas see ongi sinu „õnnelikult elu lõpuni“?

Iga kord kui paneme televiisori tööle, tuleb meie ette järjekordne lugu maailmakuulsate staaride abielust, mida pidasime purunematuks, kuid mis on nüüd lõppenud. Järjekordne segane lahutus, mis kollase ajakirjanduse esikaantelt meile vastu vaatab. Kusjuures, mitmed uuringud on näidanud, et paarid veedavad rohkem aega koos oma pulmi planeerides kui siis, kui nad päriselt abielus on.

Kui tunned, et oled valmis seda erilist inimest leidma, paikseks jääma ja oma „õnnelikult elu lõpuni“ peatükki alustama, võta omaks järgnev:

Suhtlus on kõige alus

Iga eduka suhte taga on tervisliku kommunikatsiooni alus. Sa pead leidma kellegi, kellega saad lõputult avatult ja ausalt rääkida ükskõik, missugusel teemal maailmas. See aga ei tähenda, et peaksid kasutama terminit „ausus“ kui põhjus, miks teineteist maatasa teha. Selle asemel pead leidma kellegi, kellega saad jagada iga oma väiksematki mõtet, hirmu ja probleemi, kartmata, et ta sind kritiseerib või maha teeb.

Ära kunagi mängi ohvrit

Ohvrimeelsus hävitab ka kõige täiuslikuma suhte. Hetkel, mil sa paned end ohvri rolli, otsides kaastunnt, annad ära kogu kontrolli oma elu üle. Tõde on aga see, et sul on kohe kindlasti oma elu üle kontroll olemas ning seda alati meeles pidades suudad liikuda positiivses ja tähendusrikkas suunas, töötades läbi iga katsumuse, mis teie teele ette tulla võib.

Selleks, et oma prints valgel hobusel leida, pead kõigepealt ise olema see prints(ess) valgel hobusel
Suhtes on alati kaks poolt ja ükskõik, kui väga sa ka ei otsiks seda konkreetset inimest, kellega oma elu ehitada, samasugusel otsingul on ka inimesed, keda sa sel teekonnal kohtad. Mõtle oma eelmistele suhetele ja püüa mõista, mis läks valesti. Miks need ei toiminud? On äärmiselt oluline, et teeksid seda täielikult erapooletult. Kui leiad, et probleem oli milleski, mida sa ise tegid, siis on sul aeg keskenduda oma isiklikule arengule ja kasvamisele, saamaks ise just selliseks partneriks, kes Härra Õiget enda suunas tõmbab.

Ela eesmärgiga

Selleks, et olla tõeliselt ühenduses inimesega, kes sa sügaval sisimas oled, peab sul olema põhjalik arusaam oma elu eesmärgist. Kui see on aga miski, mida tead, et pead arendama, siis alusta sellest, et lubad veidi aega iseendale, keskendudes oma südame ja hinge kirgedele. Ei, sa ei pea ametlikult mediteerima hakkama, kuid peaksid siiski võtma aega lõõgastumiseks ja iseenda sisse vaatamiseks, mõistes, mis on see, mida sa tõeliselt tegema pead.

Sea endale kindlad eesmärgid

Endale eesmärkide seadmine on äärmiselt oluline samm oma ideaalse elu ehitamise suunas. See tähendab nii isiklike eesmärkide, aga ka paarisuhtes ühiste eesmärkide loomist. Selleks, et seda edukalt teha, peate mõlemad täielikult mõistma, mida teie partner elult tahab. Üksteise eesmärkide tundmine aitab olla toetav ja mõistev.

Pea meeles, et tõeline armastus ei tee haiget

Jah, igas suhtes on nii tõuse kui ka mõõnasid ning kui kutsud seda juba „tõeliseks armastuseks“ siis ei tähenda see, et igasugused väljakutsed on täielikult välistatud. Pea aga meeles, et tõeline armastus on tugevalt keskendunud teineteise toetamisele ja abistamisele maailmas, mis võib üsna tihti olla keeruline. Kui üks osapool või te mõlemad seisate silmitsi katsumusega, peaks teine osapool tegema kõik, mis tema võimuses, kindlustamaks, et partner ei pea raskes olukorras üksi olema ning seda toetuseta lahendama. Kui peatud ja mõtled tagasi, siis tõeline armastus toob kaasa rohkem häid ja vähem halbu päevi.

Harjuta andestamist

Kõik inimesed teevad sulle ühel või teisel eluhetkel mingil moel haiget — see on osa inimese olemusest. Kui sa soovid luua tervislikku ja pikaajalist suhet, pead aru saama, et vimmaks selles ruumi ei ole. Kui midagi juhtub ning mõistate, et tegite teineteisele kas sõnade või tegudega haiget, ole valmis oma partnerile andestama ja eluga edasi liikuma, selle asemel, et rasketesse aegadesse kinni jääda.

Loo tervislikud piirid

Enne pikaajalise suhte alustamist pead kindlaks tegema, kus peituvad sinu piirid. Kas oled valmis olema suhtes suitsetajaga? Kas sa tolereerid alkoholi tarbimist? Mis hetkel tunned, et kriitika muutub verbaalseks vägivallaks? Selliste piiride mõistmine aitab sul leida kedagi, kes sobib sinu ideaalse suhte pilti.

Tõeline armastus tähendab inimese armastamist just sellisena nagu ta on

Kui alustad tervislikku, püsivat suhet, ei tähenda see lihtsalt leppimist inimesega, keda arvad, et suudad perfektseks isikuks muuta. Tõeline armastus tähendab, et armastad teda sellisena nagu ta on — nii heas kui ka halvas. See tähendab üksteise tugevuste tähistamist ja vigade aktsepteerimist. Kui tunned, et keegi püüab sind muuta, astu samm tagasi ja mõtle hoolikalt selle suhte üle järele.

Ole alati ennetav

Sa pead tunnetama, missugused suhted on tervislikud ja positiivsed, rikastavad sinu elu ning missugused on toksilised ja negatiivsed, kahjustades seda. Kui lõpetad proaktiivselt sõprus- ja intiimsuhted, mis ei mõista sinu piire või toovad sinu ellu negatiivset energiat, tekitab see sinu ellu rohkem ruumi nendele suhetele ja inimestele, kes selles tõeliselt olema peavad. See annab sulle ka võimaluse keskenduda oma aega ja energiat neile, kes aitavad sul leida parima versiooni iseendast.

Teod räägivad rohkem kui sõnad

Teame kõik vähemalt üht sellist inimest. Ta oskab suurepäraselt öelda igas olukorras õiget asja, väljendades oma igavest armastust uuesti ja uuesti. Tõeline armastus tähendab aga mitte ainult nende asjade mõtlemist ja ütlemist, vaid ka nende tegudesse tõlkimist. Tõelised suhted hõlmavad endas tööd ja pühendumist. Sa pead end kokku võtma ning tegema seda, mida on vaja, et see partnerlus püsiks.

Allikas: Awarenessact.com