Kui aga tegemist on hea sõbrannaga: saades teada, et tema mees teda petab, kas tuleb seda sõbrannale öelda või mitte?

Kuidas toimida, kui petetud pool ei ole teadlik sellest, et tema elukaaslane talle truudust murrab?

Perenõustaja sõnul ei ole vajalik joosta kohe sõbrannat hoiatama, millega tema mees tegeleb. Sest kõik inimesed ei ole valmis kuulma, et tema mees teda petab. Sellisel puhul võid sa panna inimese õlgadele koorma, mida ta ei ole valmis ega suuteline kandma.

Loomulikult ei tohiks ka nii käituda, nagu poleks üldse midagi juhtunud. Kõige parem oleks rääkida inimesega, kes oma kaaslast petab. Talle teada anda, et sa oled teadlik sellest, mis toimub, väljendada oma pettumust ja öelda, et sulle ei meeldi oma sõbrannale valetada. Sest mitte sina ei pea sellest oma sõbrannale rääkima, vaid see, kes kõiges süüdi on.

Siiski on võimalik ka oma sõbrannat hoiatada, aga ainult sellisel puhul, kui truudusetu mees keeldub ise seda oma naisele üles tunnistamast. Toimida tuleks aga äärmiselt delikaatselt. Näiteks avada sõbranna silmad nii, et ta ise mõistaks, et midagi on jah korrast ära ja ta ise seejärel avastaks oma mehe truudusetuse. Sest liiga otse tõe välja ütlemine võib olukorda ainult halvemaks teha. Naine, keda peteti, võib vihastada hoopis selle inimese peale, kes talle kõik ära rääkis, selle asemel, et oma meest süüdistada. Kui sa aga oled katsunud inimest suunata õigetele jälgedele, et ta avastaks ise oma mehe truudusetuse ja ta ikka ei taha midagi näha, siis las kõik parem jääb nii nagu on.

Kõige parem on seega lasta tal avastada ise mehe truudusetus, andes talle mõned näpunäited, mis viivad ta õigetele jälgedele. Kui selline probleem peaks tekkima, ei ole alati hea panna iseennast teise inimese asemele. Sest see, mida me ise sooviksime endale, ei ole alati hea teistele.

Allikas: Kodused Lood