Selleks, et seda vajadust mõista, tuleb vaadata tagasi sellesse aega, mil naised korjasid marju ja sünnitasid lapsi, samal ajal kui mehed küttisid. Rasedusega kaasnesid suured riskid — rase naine ei jaksanud lõvil või leopardil eest ära joosta või nendega võidelda, sünnitus oli raske ja väga riskantne protseduur ja kui naine lõpuks beebi oma kätele sai, tuli tal nüüd kaitsta ja toita mitte ainult ennast, vaid ka täiesti abitut imikut. Pole ju kunagi küsimust, kes on lapse ema, nii et tema oli lapse külge igaveseks seotud. Isa võis juba siis tulla ja minna kuis tahtis. Mehed olid agressiivsed — armukadedad, kahtlustavad, et äkki kasvatavad nad üles võõra lapse, seetõttu tuli naistel taluda armukadedate meeste vägivalda. Ka vägistamised ei olnud kuigi haruldased.
Niisiis — minevik on üpris julm. Ja naised ei taha sellist elu enam. Soov turvalise ja rahuliku elu järgi on nii sügavale sisse juurdunud, et väiksemgi ohumärk paneb tänapäeva naise kiiresti mehe juurest põgenema.

Miks siis on meestel nii raske seda turvatunnet pakkuda? Põhjuseid on mitmeid ning needki ulatuvad inimkonna algusaegadesse tagasi. Agressiivsust, millega mehed varem loomi küttisid ja konkurente eemale peletasid, ei ole niisama lihtne välja lülitada. Kuhugi tuleb see energia kulutada ja kui eesmärki ei ole, saavadki kodus naine ja lapsed oma osa. Teiseks: mees kardab hülgamist. Kui naine talle ära ütleb või maha jätab, reageerib ta vihaga. Kolmandaks: mehe roll on tänapäeva maailmas üsnagi ebaselge (võrreldes varasemaga), ebakindlus aga ajab närvi ja põhjustab plahvatusi.

Ja siis tekib vastik nõiaring: mees saab vihaseks, kui naine endasse sulgub ja mehe eemale tõukab, naine aga sulgubki endasse just hirmust mehe viha ees. Mõlemad arvavad, et teine on süüdi.

Mis on lahendus?

Kui sa mehena mõistaks, et su viha hirmutab naist ega lase tal ennast sulle avada. Kui sina naisena mõistaks, et sinu eemaletõmbumine valab veelgi õli tulle ning toidab mehe hirmu üksi jääda, mis ongi peamine põhjus ta vihastamisel. See kõik ongi väga keeruline ja ebaselge, aga oluline on nii endale kui teisele poolele selgeks teha, et olete ühe ja sama asja eest väljas.

Kas mehed ja naised mõlemad vajavad armastust? Loomulikult. Kas naised ja mehed mõlemad tahavd seksi? Aga muidugi. Aga selleks, et saada rohkem armastust ja rohkem seksi, tuleb luua turvaline ja usalduslik keskkond. Ja turvalisust peame õppima mõlemad looma: naistel tuleb luua mehele turvaline kodusadam ja mehed peavad tõestama, et suudavad ja tahavad naisi kõige halva eest kaitsta.

Allikas: Your Tango