Hoolitse enda eest

Olgu selleks suur või väike eelarve, endasse investeerimine tasub ära igal juhul. Olgugi, et igal võimalusel on oma hind, kuulub aeg-ajalt endale midagi lubada hea enesetunde juurde ja kokkuhoiuvõimalusi on siingi — mitte alati ei pea selleks, end end hästi tunda, palju raha välja käima. Ehk mida õhukesem rahakott, seda enam omapoolset panust.

Kaalu koduseid iluprotseduure

Mõnusaks olemiseks pole teinekord palju tarvis — hea kuum vann hubase valguse, hea muusika ja tassi rahustava teega, aeg iseenda jaoks ongi juba SPA, mida lõõgastumiseks vajad. Kohvipaks on üks tõhusamaid kehakoorijaid, silmadele annab värske välimuse teekotikompress — nii saad toidukraami ühtlasi ilu heaks taaskasutada. Kui elad maal ja sul on saun, kutsu sõbrannad saunaõhtule ja proovige erinevaid koduseid kehamaske (näiteks meest, mudast jm)  — kasulikum ja lõbusam kui kohvikus istuda.

Ilu-ostlemine olgu läbimõeldud

Kosmeetikakaupluste potsikute ja totsikute virvarris on lihtne pead kaotada — niipalju on tooteid, mis lubavad imetrikke ja -nippe, et muuta sind kümme korda kaunimaks. Ometi võib juhtuda, et poolsada eurot maksev kreem sinu nahale ei sobi ning rõõm uuest jumest asendub väga kiiresti kurbusega mahavisatud raha pärast. Seepärast tee kindlaks oma nahatüüp, palu võimalikult palju professionaalset abi (kui sul on kindel asjatundlik kosmeetik võiu nahaaarst, oskab tema su naha eripärase kohta kõige paremini vastust anda) ning uuri erinevate toodete tausta. Kasulik on pidada nõu ka allergoloogi või perearstiga– näiteks ei pruugi sugugi kõigile sobida kosmeetikatööstuses paljukasutatud puuviljahapped.
Enne kalli toote ostu palu testrit — kallist kosmeetikat ei osteta päris kindlasti nagu põrsast kotis. Samuti jälgi erinevate poekettide sooduspakkumisi ning osta endale vajaminev toode allahindluse ajal.

Tee trenni õues

Selle asemel, et kulutada raha umbses spordisaalis, katsu võimalikult palju viibida värskes õhus. Pea meeles, et kerge sport värskes õhus parandab tuju ja enesetunnet, tõstab toonust ning vorm saad samuti ilma liigselt raha kulutamata. Mõnes paigas Tallinnas on koguni välijõusaalid, mille kasutamine on puhta tasuta — ära häbene seal ennast liigutada! Ühekordne investeering väljas sportimiseks sobivatesse jalanõudesse või spordiriietesse tasub igal juhul ära, sest säästad nii igakuistelt spordiklubi liikmemaksudelt!
Hea jume saad peakauba — püüa õues sportides juba varakult päiksekiiri, nii ei pea end solaariumis küpsetama. Rääkimata kaotatud kilodest — kellel on vaja salendavad protseduure kallite aparaatidega või mitukümmend eurot maksvat imevööd, kui saledaks saab ka lihtsalt õues jalga jala ette tõstes?

Korralda sõbrannadega moeturg

Võib ilmselt kihla vedada, et igal nõrgema soo esindajal (ning ka paljudel meestel, kes küll kangekaelselt seda tunnistada ei taha), on kapis rõivad või jalanõusid, mida enam ei kanna või halvimal juhul pole kordagi kantud. Neil on aeg rännata uue omaniku juurde — miks mitte korraldada sõbrannadega (ja nende sõbrannadega) üks lahe moetäika? Las igaüks võtab kaasa asju, mida ta enam ei kanna, nii saate omavahel vahetada — uus hilp ei lähe sulle sentigi maksma, kuid hea tunne uuest kleidist-seelikust-pükstest-kingadest on ometigi!

Hinda kingitusi, mis raha ei maksa

Teate ju, mida isegi Visa Platinumiga osta ei saa? Seda, kui kallim vaatab sulle otsa ja ütleb: ma armastan sind! Kõige väärtuslikumad kingitused pole rahalised, õpi neid hindama — näiteks kallima tehtud massaaž naistepäevaõhtul kaalub üles ka kõige peenema ja kallima spa.