Kehakeele ekspert dr Georgina Barnett avaldas The Sunis, mis juhtub, kui…

1. Istute eraldi diivanitel

2000 täiskasvanu seas läbi viidud uuringust selgus, et kõige populaarsem viis lõõgastumiseks on eraldi diivanitel istumine. Seda eelistasid tervelt 37% Suurbritannia paaridest, mistõttu, kui ka sina oled üksinda mitu tundi telefonis mänge mänginud ja samal ajal televiisorist seriaale vaadanud, pole sa ainuke.

Dr Barnetti sõnul on selline asend popim just pikka aega koos olnud paaride seas, mistõttu, kui üks teist istub diivanil ja loeb raamatut ning teine istub teisel diivanil ja vaatab televiisorist jalgpalli, siis tere tulemast keskealiste sekka!

“See ei vihja alati ühelegi probleemile, vaid sellele, et olete aastate jooksul teineteist tundma õppinud,” tõdes kehakeele ekspert. “Samas võib see näidata, et olete teineteisest kaugenemas ja ehk juba elategi eraldi elusid.”

2. Ühe jalad on teisel süles

Teisel kohal on see, kui ühe suhte osapoole jalad puhkavad teise poole süles. Kuigi see võib tunduda nagu väga lõõgastav poos, on see dr Barnetti sõnul murettekitav. “See, kelle jalad on partneri süles, kontrollib ka suhet,” selgitas ta. “Ta üritab mingil määral tähelepanu saada ja on domineerivamas rollis — tõenäoliselt nii suhtes kui ka käesoleval hetkel.”

Samas ei pruugi see saada suhtele saatuslikuks. “See asend annab tavaliselt siiski märku õnnelikust suhtest, vihjates, et paar tunneb end teineteise seltskonnas mugavalt,” kinnitas dr Barnett.

3. Olete külg-külje kõrval (puudutate, aga ei kaisuta)

See on samuti üks paarikeste lemmikuid asendeid ja annab märku õnnelikust kooselust, milles te mõlemad olete rahulolevad. “Nad ei pruugi olla kire esimestes etappides, aga nad on ühenduses ja otsivad viise, kuidas kontakti luua,” teab dr Barnett. Paarid, kes selles poosis istuvad, usaldavad teineteist. “Neil on intiimsus ühendatud vabadusega.”

4. Diivani erinevates otstes

See paraku näitab, et teie suhtes võib olla teatavat jäisust ja vihjab, et olete hakanud liikuma erinevates suunades. “See tavaliselt ütleb, et paar on teineteisest kaugenenud,” möönab kehakeele ekspert. “Ja on isegi veel tõsisem, kui mõlemad istuvad samal ajal ka jalad ristis, suunaga teineteisest eemale.”

5. Diivani nurgas kaisutamine

See võib küll tunduda nagu värskelt armunud paari lemmik asend, aga tegelikult võib ka siin peituda dr Barnetti sõnul võimumäng. “Teie suhtes on lähedust, aga samas võib see poos tuua välja ka teievahelise võimuvahe. Inimene, kes laiutab nurgas rohkem, omab seda ruumi ning see peegeldab ka enesekindlust ja võimu suhtes. Osapool, kes on keskel, pole nii enesekindel ja otsib kontakti — sõna otseses mõttes klammerdub.”

6. Diivani keskel kaisutamine

See on kõige parem poos, milles istuda, sest see peegelab selgelt, et armastate teineteist tingimusteta. “Teie suhtes on võrdsust ja tõeline side — põhiline fookus on sellel, et olete diivanil koos,” selgitas dr Barnett. “Seda juhtub sageli just suhte alguses, kui kirg on väga tugev.”

7. Kaisutate diivani nurgas, ühel jalad rinna alla tõmmatud

Sarnaselt sellele, kui keegi laiutab nurgas, vihjab ka see poos, et teie suhtes on ühel osapoolel rohkem võimu. “See, kelle jalad on rinna alla tõmmatud, otsib mingil viisil tuge,” selgitab ekspert. “Täpselt nagu eelneva puhul, inimene, kes istub nurgas, on suhtes tugevam ja teine pool alalhoidlikum.”