Lepi, et sa ei tohi talle enam kunagi valetada, ükskõik, kui valge vale see ka poleks. Sa oled oma õigustest igaveseks ilma jäänud ja ainus olukord, kus võid valetada, on siis, kui plaanid mõnda suurepärast üllatust, millest su partner veel teada ei tohiks. Ka siis
proovi seda pigem nii hästi varjata, et sa ei peaks millegi tõttu valetama.

Tee kindlaks, et rohkem pomme ei plahvataks. Võib tunduda mõistlik valetada oma partnerile ja varjata asju, et talle mitte rohkem haiget teha, aga puhas südametunnistus tagab pikas perspektiivis südamerahu. Muidugi on keeruline talle öelda, et viisid oma armukese samasse randa, kus tema su kätt palus, aga veel hullem oleks, kui ta sellest aastake hiljem kuuleb.

Ainus asi, mille puhul võid pisut keelt hammaste taga hoida, on seks. Ükskõik, kui palju ta sult ka ei küsi, mida te armukesega magamistoas tegite, säästa teda detailidest. Eriti, kui ta küsib seda ajal, mil te parasjagu voodis olete. Jää rahulikuks ja ütle, et see oli su elu kõige suurem viga: sa soovid selle minevikku jätta ja tulevikule keskenduda.

Ära lase end pidevalt süüdistada. Sa tegid midagi kohutavad, aga te mõlemad soovite uuesti proovida, mistõttu ta ei tohiks sind rohkem karistada. Sa ei tohi tema peale vihastada, aga võid väljendada, kui kurvaks see sind muudab: “Miks sa nii ütled? Ma kahetsen oma tegu ja tahan seda heastada.”

Ära kunagi süüdista oma partnerit enda afääris. Kui on asju, mida sa sooviksid oma abielu puhul muuta (rohkem ühiselt veedetud aeg, parem sekselu, kohtingud), siis vii need ellu ilma pikema jututa. Suudle teda, kui ta kodust lahkub ja sinna naaseb, kallistage, olge hoolivad ja lõbusad. Taastage abielus põnevustunne, aga ärge sellest kunagi otseselt rääkige.

Allikas: The Guardian