Tegu on emotsionaalse afääriga. Kuidas saab tegu petmisega olla, kui inimeste vahel midagi füüsilist ei toimu? Seda on raske määratleda, aga need on näiteks mõned viisid, mille kaudu saab aru, et tegu on emotsionaalse petmisega:

  • Kallimal on tekkinud vaimselt lähedane suhe kellegagi väljaspool oma päris suhet
  • Elukaaslane pöördub kellegi teise poole, et rääkida oma probleemidest ja teie vahele on tekkinud tõeline auk, sest sa ei teagi enam, kuidas tal läheb
  • Kallim räägib kellelgi teisele teievahelistest probleemidest ja otsib selle inimesega koos neile lahendusi ning suhtekaaslane ei teagi, et teine midagi sellist teeb


Kui sa ei ole päris kindel, et elukaaslane sind vaimselt petab, siis tasub tähele panna, kas ta on järsku teinud muutusi oma välimuses ja stiilis, või on ta muutunud äärmiselt eemalolevaks. Need kaks asja on tavaliselt ohumärk, et ta on hakanud sind ühel või teisel viisil petma.

Miks aga üldse tekivad emotsionaalsed afäärid?

Füüsiliselt petetakse tavaliselt seetõttu, et ühel osapoolel on tunne, et tema seksuaalsed vajadused ei ole suhtes rahuldatud või on seksisoov niivõrd erinev. Emotsionaalse petmise põhjused on aga teised. Näiteks on tunne, et kallimaga ei saa kõigest rääkida, või ta ei ole toetav. Või kui on pikka aega suhtes oldud ja tähelepanu oma kaaslase suhtes on hajunud, soovib ta leida kedagi, kes osutaks talle rohkem tähelepanu.

Allikas: Scary Mommy