1. Kui hästi sa oma silmarõõmu tegelikult tunned?

Keegi ei ole täiuslik, kuid armumistihinas ei suuda me uue kallima vigu esialgu märgata. Kõik tundub nii tore ja ilus ja täiuslik, et raske on uskuda, et ühel hetkel võib see kõik muutuda. Oled endale sisestanud, et sa ei ole iial varem midagi taolist tundnud ja just see on põhjus, miks abikaasa maha jätta. Tõenäoliselt olid sa oma abikaasasse täpselt sama pööraselt armunud, aga aeg tegi oma töö. Kõik muutub, rutiin tekib, liblikad lendavad kõhust välja ja ka uude suhtesse tekib argipäev. Kas sa oled valmis selleks, mis siis kõik välja tuleb ja pinnale ujub? Kes su armuke argipäevaelus on?

2. Kui tõeline teie suhe päriselt on?

Kõrvalsuhted algavad suure saladuskatte all, mistõttu on teil mõlemal väga lihtne ainult oma parimat poolt näidata — te lihtsalt ei ole eriti tihti ja eriti kaua koos, vaid tundub, nagu olekski ainult mesinädalad. Sel hetkel, kui oma suhte avalikkuse ette toote, lõpeb fantaasia ja algab argipäev koos oma murede, igavuse ja kordustega. Oled sa selleks valmis? Mis paneb sind arvama, et uus argipäev erineb eelmisest?

3. Kas suhtud oma abielusse objektiivselt?

Su abikaasa ja abielu kahvatuvad su uue suhte kõrval ning näivad surmigavad ja mõttetud, sest uue suhte särts ja keemia on nii teravas kontrastis. Lihtne on leida ainult vigu, sest tõenäoliselt sa ainult neid otsidki, aga sa pead enda vastu aus olema ning tunnistama endale ka kõike seda, mis su abielus on tegelikult väga hästi ja toimib.

4. Oled sa enda vastu aus, kui mõtled oma panusele teie abielus?

Kui näed ainult oma abikaasa vigu, läheb su uus suhe täpselt sama teed, sest sa ei ole oma vigu endale tunnistanud ja neist õppinud. Afäär on sinu valik ja viis oma abieluprobleemide lahendamiseks, mis tähendab, et väga suure tõenäosusega teed sa seda uues suhtes probleemide tekkimisel taaskord. Mõtle tõsiselt järele, mis sundis sind selliseid valikuid tegema, milline on sinu osa teie abieluprobleemides ja mida oleksid saanud teisiti/paremini teha — võibolla aitab see päästa su abielu või vähemalt uue suhtegi.

5. Kas sinu õnn on tähtsam kui su laste oma?

Su abikaasa on su otsusest šokeeritud ja muserdatud, aga ta on täiskasvanud inimene ja suudab lõpuks end uuesti kokku võtta. Aga su laste jaoks on see erakordne, hävitav ja väga väga ränk kogemus. Jah, nad tahavad, et sa oleks õnnelik, aga neil ei ole kogemust, kui palju kurbust ja õnnetust see neile endile tekitab.

6. Oled sa kursis statistikaga, mis su kavatsuste kohta käib?

Kurb statistika on see, et teised abielud luhtuvad palju suurema tõenäosusega ja palju kiiremini kui esimesed, sest kui kokku saavad kaks halva kogemuse ja katkise hingega inimest, on suhtel peal topelstress juba algusest peale.

7. Oled valmis selleks, kuidas pere ja sõbrad reageerivad?

Tahame uskuda, et meie lähedased soovivad meile ainult parimat, aga afääride puhul see tõesti nii ei ole. Su armukesel võib olla väga raske su lähedastega läbi saada ning sind ei võeta tingimata avasüli tema perre vastu. Algul võib see olla isegi romantiline ning teile tundub, justkui võitlete koos kogu maailma vastu, kuid hiljem, argipäeval, tekitab see hõõrdumist ja tülisid.

Allikas: Your Tango