Sama kehtib ka sugupoolte vastastikuste suhete puhul: tüdrukud  vaatavad emasid ja vanaemasid, õpivad neilt tarkust, isiklikke kogemusi, noogutavad sõnakuulelikult õpetusi kuulates, seejärel aga sööstavad  hullumeelsel galopil mööda täiskasvanu elu miinivälju.

Ära sina neid vigu tee!

  1. Ta peab vastama minu ideaalile. Valge hobune, loss. Tark ja olmeprobleeme suurepäraselt jagav mees,
    kes voodis hetkega suurest kirest süttib. Välimus, kasv, igasuguste  halbade harjumuste puudumine. Küllap selliseid looduses ka leidub.  Eeldatavasti on nad kusagil siiski olemas. Sageli võib neid leida  armukadeda printsessi juurest, kes raiub sul pea maha ainuüksi ühe kerge silmapilgutuse pärast teatud suunas. Kui aga selline ideaal, koos kõikide sinna juurde kuuluvate komponentidega on veel üksi, tähendab, selleks on olnud objektiivsed põhjused. Võib-olla on tal väga ranged kriteeriumid ning ükski printsess pole veel läbinud teste või on tal mingid soolised eelistused või... Oled sa tõesti kindel, et tema lossis ei ole mingit salaust? Sa ei kujuta isegi mitte ette, kui palju probleeme  on võimalik lahendada oma nõudmiste latti väheke allapoole lastes.

  2. Ta ei vaata mind, kuid ma saavutan oma tahtmise, mis see mulle ka maksma ei läheks.  See on täiesti võimalik. On ju mitmeid võtteid olemas - eks naineteab! Äärmisel juhul võib ju klaveri põõsas asendada voodiga tühjas  korteris, seejärel aga rõhuda südametunnistusele või hirmule. Mida aga  hiljem trofeega teha? Kas riputada kamina kohale ja oodata, kuni harjub  sellega ära? Ning jälgida, et keegi teine ei tulistaks sind juba tõelisest Amori vibust?

  3. Voolin temast sellise, nagu ise tahan.
    Jah, mis võib olla köitvam Jumala kätetööst? Teha nii, et ta ei tooks sulle enam ämma eeskujuks, et ta hakkaks kohe oma lemmiktegevustele eelistama suvilat, teatrit ja šoppamist. Et ta jätaks paugupealt maha suitsetamise... Siis aga selgub äkki, et kõik on väheke keerulisem kui arvutimängus. Reaalne isik tõrgub millegipärast oma iseloomu totaalse muutmise vastu. On ikka tänamatu, mina tahan ju ainult head talle!
    Milles siis probleem? Aga kohe päris mitmes punktis. Esiteks,kui sa pole äkki kursis, siis sinu väljavalitul võib olla oma arvamus sellest, milline nimelt ta olla tahab. Olgu või vale, mis teha - ikkagi isiksus. Teiseks - meie iseloom pole üksnes kasvatuse vili, vaid eelkõige geneetiline eripära. Geenid on aga üsna kangekaelsed asjakesed. Eks püüa tahtejõu abil muuta oma silmade värvi (läätsed ei lähe arvesse). Kuidas on? Ega ka
    iseloomuga lihtsam ole. Kolmandaks - võimalik, et aastatega saavutad mõningaid tulemusi. Kuid just nimelt aastatega ja mõningaid. Paralleelselt sellega muutud sa endale märkamatult ka ise. Ning võimalik, et sellises suunas, millist sa üldse
    oodanudki poleks.

  4. Ta on hädavares.
    Üksinda ei saa teda poodi lasta, alatasa unustab midagi või raiskab raha millelegi mõttetule. Kodused asjad tulevad meelde vaid pärast head  skandaali, ka süüa teha ei oska. Ning üldse on tal kätega mingi anatoomiline arusaamatus. Aga kas sa ise pole kunagi midagi valesti teinud? Jah, kriitika on hea, ometi on teisigi võtteid olemas. Kõik käed langevad sülle, kui neid pidevalt lüüa. Ja ka initsiatiivi ilmutada, isegi mõistlikku, ei tahaks ju keegi, kui autasuks on üksainus tänitamine ja ohkimine: jälle on ära rikutud, jälle on valesti tehtud... Praktika on näidanud, et kritiseerida võib ka debiilik. Teha kriitikat, otsekui oleks see kiitus koos konstruktiivsete märkustega - see on juba hulga keerulisem. Selleks läheb tarvis mõistust ja hinge. Tulemus aga üllatab vägagi meeldivalt!

  5. Ma vajan teda vaid kui staatuse märki, laste isa või rahaallikat.
    Et oleks kõik nagu teistel - abielutunnistus, lapsed, korter ja auto. Puhkusele võib aga ilma temata minna, sõbrataridega on vägagi mõnus kohvikutes ja poodides käia, kui just pärast ei pea midagi rasket tassima. Jäänud on vaid üksainuke tühine küsimus: milleks peaks tema sind vajama? Nagu ema oma lastele? Kui tagavaralennuvälja stabiilseks ja ohutuks seksiks? Nagu puhta ilu geeniust? Kuule, sa oled ju nii väga
    tark, mõtle välja viis põhjust, miks on talle eluliselt tähtis sinuga kokku jääda!

  6. Las joob, peksab ja laaberdab ringi - peaasi, et ära ei läheks. Muidu
    ma jään üksinda! Kuule, kullake, sa oled ju masohhist! Räägi siis, mis on nii väga hullu üksinduses, võrreldes sellega, mis sul hetkel on? Tuleb vabaneda fataalsest ohvriks olemise seisundist. See pole veel kellelegi kasu toonud. Kas ta tõstis sinu vastu käe? Kõik - jumalaga! Eisuuda joomisest hoiduda või teisest seelikust lahti lasta? Vabandust, aga mitte keegi teine peale sinu enda sind siin ei aita.

  7. Ta ei saa ju ilma minuta hakkama!
    On olemas küllaltki kaheldav arvamus, et piisab, kui tõmmata loigust välja mingi maani täis ja räpane asjandus, pesta see, ajada habe, kammida, panna puhtad riided selga, anda süüa ja hea naine - siis saame lausa kullatüki, mitte mehe. Tegelikult oleks see tõeline kõrgema alkeemia ime. On probleeme, mida pole võimalik korrigeerida mitte mingite pingutuste abil. Selleks on narkomaania, kolmanda staadiumi alkoholism, nõrgamõistuslikkus ja psühhopaatia. Võib ju püstitada teatud raamid ning pühendada kogu oma elu sellele, et säilitada vahelduva eduga sellises inimeses indiviidi. Samal ajal kaotad omad isiklikud närvid ja tervise, kinnitades endale, et teises ilmas tasutakse sulle. Oled sa ikka kindel, et sa seda soovid?

Allikas: Psihhologija