1. Mine varem magama

Normaalsest suhtlusest ei tule mitte midagi välja kui te olete mõlemad või on üks teist väsinud ja magamata. Magamatus muudab nii lõhiajaliselt, aga eriti tõsiselt pikema perioodi jooksul inimese kurjaks ja vastikuks torisejaks, kellega ei ole üldse võimalik mõistlikult suhelda. Vahet pole, mis faas teil suhtes parasjagu on, mõlemad peaksite saama igal öösel oma une täis magada. See on tähtsam kui seks, jutuajamine ja romantiline käehoidmine küünlavalgel.
Eriti hea, kui läheksite voodisse samal ajal — need kaks minutit voodis enne ära vajumist on väga intiimsed ja lähedased hetked, mida on pärast rasket tööpäeva hädasti vaja. Ja kui te juba koos voodis olete, siis ei ole väga pikk tee seksini ka.

2. Tee iga päev kaasa heaks midagi toredat, lihtsalt niisama

Sest need näitavad talle, et sa hoolid temast. Tee talle kohv valmis, pane võileivad tööle kaasa, üllata teda lillede või lemmikmaiustustega. Mida rohkem sina hellust ja armastust üles näitad, seda rohkem sa seda vastu saad ka.

3. Kiida ja täna

Argirutiinis ei pane enam tähelegi, kui palju kallim sinu heaks tegelikult pingutab, sest sa pead neid igapäevaseid asju juba nii iseenesestmõistetavaks. Ja sa unustad teda nende eest tänada. Siis ta tunneb, et tema pingutused on tühised ja nagunii kedagi ei huvita, jätab need tegemata ja ongi jama majas…
Nii et ütle talle konkreetselt, mille eest sa tänulik oled ja kui oluline see sulle on. “Aitäh, et elutoa ära koristasid. Tänks, et mulle tööle vastu tulid. Ole tänatud, ma tõesti ei oleks jaksanud täna ise süüa teha, nii tore, et sa tegid!” Lihtne, arusaadav ja jõuab otse südamesse.

4. Kallista, musita, patsuta ja paita

Puudutusi on vaja! Iga päev! See ei tähenda, et peaksid tal iga kord, kui ta uksest sisse tuleb, riided seljast kiskuma, aga musi ja kalli võiksid küll teha. Väiksed süütud puudutused ja helluseavaldused aitavad särtsu hoida ja sillutavad teed heale seksile, sest vähendavad stressi ja lõõgastavad. Suhtenõustajad soovitavad, et kõik paarid peaksid iga päev vahetama vähemalt ühe suudluse, mis kestab vähemalt kuus sekundit. Soovitavalt rohkem. Jah, see tähendab, et sa pead algul hakkama sekundeid lugema, aga sa harjud selle rütmiga peagi ära. Pikk suudlus meenutab nii sulle kui su kallimale, et te ei ole ainult toanaabrid!

5. Vabanda

Oma vigade tunnistamine võib teinekord piinarikas olla, aga veel valusamaks muutub olukord, kui ajad oma jonni edasi. Nii et lihtsalt vabanda. Ja see vabandus peab olema siiras, mitte “Sorri, aga…” Tunnistamine, et sa said aru, kus sa eksisid, on oluline, et kallim suudaks kiiremini ja tõeliselt andestada.

6. Küsi, mida sa tahad, mitte ära süüdista partnerit selles, et ta su soove unepealt ei täida

Vaheta “sina” sõnumid “mina” sõnumite vastu. “Sa ilmselgelt hoolid oma tööst rohkem kui minust” on üsna räige süüdistus. Palju efektiivsem on edastada oma sõnum “mina” vormis: “Kui sa keset meie vestlust oma telefonis istud, tunnen ma end üksiku ja pettununa.”

Niimoodi annad sa talle leebelt, rahulikult ja süüdistamata teada, et soovid ta tähelepanu, tema saab aru, et on sulle haiget teinud ning mõistab, mida peab tegema, et olukorda parandada.

7. Planeeri tõsisteks jutuajamisteks aegu

Kiiretel aegadel on väga lihtne asjadel lihtsalt minna lasta, sest kõike muud on nii palju teha ja rääkimiseks ei ole mahti. Aga olulisi vestlusi tuleb pidada kogu aeg, mitte ainult siis, kui kriis juba käes on. Ei piisa sellest, et iga päev vestlete laste vahetusjalanõudest ja poenimekirjadest, rääkima peab ka oma suhtest.
Eeg-ajalt tuleks uuest pilk peale visata ja läbi rääkida ka pere rahaasjad, et need ei tõstaks tüli üles. Tihti ei ütle üks osapool raha teemal ühtki sõna, kuni asi on juba kriitiline — hiigelsuur võlg, pettumus kallima kulutamisharjumuste üle vms.

Allikas: Huffington Post