1. Püüa rahulikuks jääda

Kui su kallim on lühikese süütenööriga, oled sina see, kes peab rahu säilitama, et olukord veelgi hullemaks ei muutuks. Parim, mida saad teha, on mitte reageerida tema provokatsioonile ja mitte minna kaasa tema jauramisega. Olgu vihastamise põhjus nii rumal kui tahes ja isegi siis, kui tal on tegelikult täielik õigus pahandada - sina proovi rahulikuks jääda, et ta veelgi tuld juurde ei võtaks. Reageerimata jätmine annab talle võimaluse mõista, et ta käitub ebanormaalselt ning et aeg oleks tagasi tõmmata ja rahuneda.

2. Räägi sellest, mis teda ärritab

Et vihast partnerit aidata, tuleb teda põhjalikult tunda. Tõenäoliselt ei ole hea mõte jätta teda üksi marutama. Parem on püüda välja uurida, mis on tema viha põhjustanud ja katsuda mõista, miks ta nii närvi läks. Lase tal end tühjaks rääkida, tead ju isegi, et jagatud mure on pool muret.

3. Tunnusta tema tundeid

Viha on inimlik emotsioon, mida ei ole mõtet varjata ega ära hoida. Ja midagi pole parata - mõni inimene on lihtsalt kurjem ja äkilisem kui teine ja soovitused nagu "ära märatse" ei aita.

Küll aga toob inimese maa peale tagasi see, kui keegi aitab tal oma tundeid mõista ja neist rääkida. Ütle talle parem: "Ma näen, et sa oled vihane", "Ma näen, et miski häirib sind" või "Kas sa tahaksid rääkida, mis sind ärritas?" Need laused annavad partnerile mõista, et sa oled tema poolel ja püüad teda aidata.

4. Kuula, mida ta sulle ütleb

Kõige hullem, mida saad teha, on vihasele inimesele vahele segada või üritada tal suud kinni panna. Kui lased tal end välja elada (muidugi viisil, mis ei ole solvav ega ebaviisakas) ning kuulad, mida ta räägib, mõistab ta peagi, et sinu peale karjumine on mõttetu ja asjatu, sest sa oled tema poolt ja üritad talle toeks olla. Teadmine, et teda võetakse kuulda, rahustab ta kiiresti maha ja tal on häbi, et ta sinu peale karjus.

5. Jaga ka oma tundeid

Loomulikult ei meeldi kellelegi, kui tema peale karjutakse. See ajab ennastki närvi ja teeb kurvaks. Mis võib aidata, on see, kui püüad partnerile mõista anda, milliseid tundeid tema vihapurse sinus tekitab. Kui ta mõistab, et tema karjumine teeb sulle haiget ning muudab su kurvaks ja sa oled pettunud ja õnnetu, et ta sind verbaalse peksukotina kasutab, rahuneb ta maha ja saab aru, et kohtleb sind ebaõiglaselt.

6. Ära püüa tema viha kontrollida

Emotsioonid peavad välja pääsema ja nende enda sees hoidmine ei tee kellelegi head. Suhte alguses tuleb teil mõlemal selgeks õppida see, kuidas partner erinevates situatsioonides reageerib ning milline on tema valulävi. Seda muuta ei saa, pole mõtet üritadagi. Me saame anda talle mõista, et tema toimetulekumehhanism ei pruugi olla kõige tervislikum ning et ta võiks selle kallal ise pisut tööd teha.

7. Kallistamine on teraapiline

Ka kõige kurjema karu rahustab maha üks soe ja siiras kallistus. Pea meeles, et viha saab võita ainult kannatlikkuse ja armastusega. Kui te mõlemad jääte jaurama samal teemal, samas toonis ja sama häälevaljusega, ei ole võimalik probleemi lahenduseni jõuda. Kui ta on tõesti marus ja peab end välja karjuma, lase tal seda teha, aga siis, kui ta on lõpetanud, mine ja kallista teda.

Aga pea alati meeles, et mitte mingil juhul ja mitte mngil tingimusel ei tohi ta sinu vastu kätt tõsta! Ka ebaviisakas karjumine, sinu alandamine, roppude sõnadega sõimamine ja hirmutamine ei tule normaalses suhtes kõne allagi! Kui su partner ahistab sind verbaalselt ja lubab igas vihahoos sind maha lüüa või lihtsalt lüüa, kui sa tunned, et tema vihahoo ajal ei ole sul temaga koos turvaline, palun lahku KOHE!

Allikas: Daily Net