Aga kuidas olla kindel, kas raisata selle inimese peale oma aega või mitte? Värske uuring väidab, et selle ühe küsimuse küsimine võib teise inimese iseloomu kohta nii mõndagi öelda, vahendab portaal Awareness Act. Nimelt, küsi talt, mida ta kellestki teisest arvab.

Wake Foresti psühholoogiaprofessori, Dustin Woodi sõnul ütleb just see, kuidas keegi teisest inimesest räägib, üsna palju ka inimese enda kohta. "Kui vaatad teist inimest positiivse pilguga, näitad oma positiivseid omadusi," selgitab ta, lisades, et see näitab ka seda, kui rahul sa oma enda eluga oled, sest inimesed, kes on rahulolematud, vaatavad ka teisi inimesi negatiivsema pilguga.

Lisaks, nartsissistlikumad ja antisotsiaalsema käitumisega inimesed kipuvad olema kriitilisemad ja negatiivsemad. "Väga paljud negatiivsed iseloomu omadused on seotud sellega, kui inimene vaatab teisi negatiivselt," kinnitab Wood. "See aga tõstab ka näiteks depressiooni ja teiste isiksushäirete riske."

Seega, kui järgmine kord kellegi uuega tutvud, proovi talt küsida, mida ta arvab mõnest teie ühisest sõbrast või tuttavast, sest sellest piisab, et saada teada, kas soovid seda inimest oma ellu või mitte.

Ja kuna inimesi kipuvad häirima just need asjad, mis nende endi juures valesti on, siis pane tähele, mida ta teise inimese puhul kritiseerib, sest see võib iseloomustada hoopis teda ennast.