Miks keeldub mees naise jaoks oluliste teemadel rääkimast (näiteks koos puhkusele minek), käratades vastuseks midagi stiilis: "Ära tee jälle skandaali" või "On sul vaja jälle tüli norida? Jäta mind rahule!”?

Siin võib olla erinevaid põhjuseid. Suhe ei ole võib-olla kõige paremas kohas. Hirmud, töömured, liigsed kohustused, vastutus jne. Me ei julge meestena oma muredest rääkida, kuna kardame näida nõrkade ja haavatavatena. Ühiskond on loonud mehest kuvandi, et peame alati igas hetkes tugevad olema, kõigega hakkama saama. Meil on raske kontaktis olla oma tegelike tunnetega ja surume need lihtsalt alla. Ja siis see lumepall vaikselt veereb ja kasvab, kuni üks moment plahvatab. Tark naine püüab sellises olukorras meest lihtsalt mõista ja teda vaikselt ning süüdistamata rääkimisele avada. Sageli on hea on küsida: „Kallis, mida sa praeguses hetkes kõige rohkem vajad?”.

Lugeja, kas ka sind vaevab mõni suhetega seotud küsimus, millele oskaks hästi vastata just üks meesterahvas? Kirjuta see kommentaariumi ja püüame su küsimusele vastuse leida.