Mõista, et sellise käitumise juurpõhjus on uhkus või ebakindlus

Oma vigade tunnistamine nõuab palju enesekindlust ja -teadlikkust. Teiste inimeste arvamuse kuulamine ja vajadusel ka konstruktiivse kriitika austamine teeb meist lõppkokkuvõttes paremad suhtlejad ja malbemad inimesed.

Päeva lõpuks peaks sul olema inimesest, kes kunagi oma vigu ei tunnista ja oma arvamust kõige olulisemaks peavad, lihtsalt kahju. Mõtle, kui väsitav on, kui sul peab kõiges alati õigus olema. Milline hirm eksimuste ees sellisel inimesel on? Sellega kaasneb kindlasti suur ärevus ja teiste arvamuse pärast muretsemine.

Su sõna ei pea alati viimaseks jääma

Mahatma Gandhi on öelnud, et rääkima peaks ainult siis, kui see vaikusele lisaväärtust pakub. Muidugi on oluline, et sinu seisukoht ja arvamus saaksid esindatud, aga mõned inimesed peavad päris dialoogide asemel monoloogi. Kes ikka nendega vaielda jaksab? Selgita oma seisukohta, aga ära raiska energiat enda kordamisele. Mõnikord annab tugevam lihtsalt järele.

Esitle seisukohti küsimuse võtmes

Kas sa tead, mis on kõiketeadjate üks ühine tunnusjoon? Nad võtavad pidevalt kaitsepositsiooni. Selle asemel, et öelda: „Sa oled minuga rääkides väga ebaviisakas!“ katseta: „Kas sa arvad, et see mis sa just ütlesid on ehk ebaviisakas?“ Lähenedes oma kõiketeadjale kaasale küsimustega, pääsed sa talle rohkem ligi, ta ei pea end kaitsma ja on avatum.

Lõpeta see munakoortel kõndimine

Kui hoopis sina oled partner, kes arvab, et tal on alati õigus, siis võid sa praegu solvuda. Inimene, kes kunagi oma süüd ei tunnista, on kiusaja. Sa oled agressiivne, sest teise arvamust mitte austades puudub sul empaatia ja sa tekitad oma kaaslases tunde, et ta pole oluline. Jah, paljud abielus inimesed on kiusupunnid.

Sea paika oma piirid, kui elad koos kõiketeadjaga. Su partner pole su vanem või õpetaja, kelle käitumist sa taluma peaksid. Näiteks leppige kokku, et te ei vaidle kaaslasega kunagi magamistoas, sest see tapab intiimsust. Või tüli hakul eemaldu oma kaaslasest, et te mõlemad jõuaksite maha jahtuda.

Anna oma kaaslasele ruumi olla haavatav

Igaüks, kellel peab alati õigus olema, on tegelikult väga habras. Sellepärast tuleta oma partnerile meelde, et sinu armastuseks ja hoolimiseks ei pea ta end sulle pidevalt tõestama. Sa armastad teda juba praegu piisavalt. Emotsionaalne kindlustunne aitab tõesti ning kes teab, ehk muutub ka sinu partner ühel päeval veidi malbemaks ja empaatilisemaks.

Allikas: xonecole