Selleks, et teha otsust, mis teist nüüd saab, pead sa nüüd palju mõtlema ja poolt- ja vastuargumente kaaluma. See pole sulle kerge aeg. Aga natuke kergem on, kui tead, kuidas selle protsessiga alustada. Alusta nendest kolmest küsimusest ja ole enda vastu aus!

Kui palju te teineteist tegelikult tunnete?

Truudusetust esineb paljudes suhetes, aga kui see juhtub sinu suhtes, siis peaksid sa teadma hästi oma partneri minevikku, näiteks kuidas on lõppenud tema suhted minevikus, kas on olnud petmisi, kuhu need on välja viinud. Kui sinu kallim sulle ka käsi südamel vannub, et see juhtus ainult ühe korra ja ta enam kunagi nii ei tee, siis ära usu teda kohe sinisilmselt. Kui ta on teinud selliseid asju ka minevikus, teeb ta neid kindlasti edasi. Eriti hull variant on see, kui sa justkui ei teagi tema minevikust midagi. Sel juhul on üsna tõenäoline variant, et ta on naistega nii inetult käitunud, et ta ei ole tahtnud seda sulle rääkida.

Mis on teie ühised eesmärgid tulevikuks?

Kui su kallim sind petab, siis tihti näitab see, et teie enda suhtes on midagi  tõsiselt valesti. Kui sa tahad teie suhet päästa, pead sa kõigepealt teada saama, mis teie omavaheline probleem on. Ja pead teada saama ka seda, kas su kallim suhtleb mingil moel edasi selle naisega, kellega ta sind pettis. Võib-olla on see teine naine sinu kallimaga oma elu väärtuste ja eesmärkide poolest hoopis sarnasem kui sina ja see petmine oli lihtsalt märk, et su kallim ihkab midagi muud? Äkki teil ongi parem eraldi edasi minna?

Mida te tegelikult üksteise vastu tunnete?

Kui sa saad teada, et su kallim sind pettis, oled sa loomulikult äärmiselt löödud ja masenduses — see on loomulik reaktsioon, kui inimene, keda sa usaldasid, sulle niiviisi noa selga lööb. Nüüd on aga aeg vaadata oma vihast mööda ja esitada küsimus, kui palju te tegelikult üksteisest hoolite. See võib tunduda triviaalne, aga paljud paarid ei märka tegelikult, kas nad on oma suhtes jätkuvalt õnnelikud või on armastusest saanud harjumus. Võib-olla olidki teie tunded otsakorral?

Kokkuvõtteks võib öelda, et iga suhe on erinev. Põhjused truudusetuseks on erinevad. Igaüks peab ise tegema otsuse, kuidas jätkata. Tuleb kõik hoolega läbi mõelda, aga lasta lõpuks ikkagi oma südamel otsustada — nagu kõikide nende armastuseasjadega kord juba on.

Allikas: The Urban Dater